Concurs: Castiga Trofeul Studentul Anului, 1.500 de euro si multe alte premii!
Concurs: Castiga Trofeul Studentul Anului, 1.500 de euro si multe alte premii!
Ce este „Studentul Anului”?
„Studentul Anului” este un proiect național, o competiție ce își propune să premieze excelența în mediul universitar pe cinci categorii: Medicină, Economie, Arhitectură, Jurnalism & Comunicare și Drept.
Proiectul are ca scop promovarea și recompensarea acelor studenți care îmbină cu succes provocările academice și pe cele din mediul de business, dovedind atât creativitate și simț analitic, precum și capacitatea de a se ridica la standardele impuse de marile companii de pe piața muncii.
Competiția presupune rezolvarea unei teme ce poate fi sub formă de eseu sau aplicație, propusă de partenerul principal de pe fiecare categorie a proiectului. De asemenea, studenții sunt evaluati si prin prisma CV-ului care denotă activitățile curriculare și extracurriculare în care aceștia au fost implicați. Evaluarea este facută de un juriu specializat, format din partenerul principal fiecărei categorii de concurs și din profesori universitari.
Primii trei finalisti ai fiecarei categorii vor fi rasplătiți cu premii în cadrul Galei de Premiere “Studentul Anului”, un eveniment formal care marchează an de an finalul competiției și care reunește toți susținătorii proiectului.
Cui ne adresăm?
În cadrul acestei competiții pot participa studenții cu cetățenie română, înscriși la zi sau masteranzi la o facultate cu profil economic, de jurnalism sau comunicare, de medicină, de drept sau de arhitectură din România. Pot participa și studenții care, deși înscriși la o facultate din România, beneficiază de o bursă Erasmus, doar în cazul în care pot fi prezenți la Gala de Premiere, care va avea loc pe data de 21 Mai.
Se acordă premii pe următoarele categorii de concurs:
- Medicină;
- Economie;
- Arhitectură;
- Jurnalism & Comunicare;
- Drept.
La acestea se adaugă:
- Trofeul „Studentul Anului” la fiecare categorie;
- Diplome pentru fiecare dintre cei trei finaliști la fiecare categorie;
- Premii personalizate oferite de fiecare companie.
Motive pentru care trebuie să participi:
- Șansa de a câștiga 1500 de euro și multe alte premii;
- Ocazia de a primi Trofeul „Studentul Anului”, adică recunoașterea de a fi cel mai bun în domeniul în care vei profesa;
- Competiția cu cei mai buni studenți;
- Oportunitatea de a cunoaște oameni de renume în domeniu și de a primi aprecierea lor;
- Poți participa la o Gală unde elita se va îmbina cu eleganța și rafinamentul, pe lângă premierea câștigătorilor fiind și momente artistice;
- Ocazie foarte bună de a te face remarcat;
- Gala „Studentul Anului” este un eveniment ce se bucură de o mare susținere media, fiind intens promovat.
Organizatorul competiției „Studentul Anului” este asociația studențească Voluntari pentru Idei și Proiecte.
Participanții se vor înscrie pe site-ul proiectului, prin completarea formularului de aplicare aferent categoriei de concurs pentru care doresc să concureze. Sunt considerați eligibili studenții sau masteranzii cu vârste cuprinse între 19 – 27 ani, de naționalitate română, înscriși la Universitățile din România, la cursurile de zi (buget sau taxă) al unei facultăți de profil aferentă categoriilor de concurs ale ediției 2014 a proiectului „Studentul Anului”.
Pot participa studenții care sunt înscriși la universitățile din România și beneficiază de o bursă ERASMUS, cu mențiunea că aceștia se angajează să fie prezenți în România, la Gala de Premiere, în cazul în care sunt desemnați finaliști. Atunci când trimit formularul de aplicare, menționează în scris, în corpul e-mailului, faptul că își iau angajamentul de a fi prezenți la evenimentul ce încheie competiția.
Lucrările aferente categoriilor de concurs vor fi rezolvate individual, iar nominalizările pentru acordarea premiilor și a distincției Studentul Anului se vor face pentru cei înregistrați în formularul de înscriere.
Studentul Anului este un proiect ce urmărește multiple direcții de dezvoltare ale participanților și de aceea luăm în considerare:
- Proba de concurs – 70%
- Activitatea curriculară și extracurriculară – 30%
Stabilirea câștigătorilor va fi efectuată de un juriu de specialitate format din membri ai companiei partenere, profesori universitari sau specialiști din domeniu, iar hotărârea lor reprezintă decizia finală, fără drept de contestație.
Desfășurarea competiției
- Înscrierea în competiție se va realiza pe baza completării formularului de aplicare, specific fiecărei categorii a concursului, în perioada 26 martie 2014 – 4 mai 2014.
- Jurizarea lucrărilor se va realiza în perioada 5 – 11 mai 2014, iar anunțarea finaliștilor va avea loc în intervalul 12 – 14 mai, telefonic; în cazul unui răspuns negativ, în intervalul 12 – 16 vom reveni cu un e-mail, urmând ca în decurs de 2 săptămâni de la oferirea raspunsului pe adresa de e-mail să vă oferim un feedback relevant din partea juriului.
Prezența la Gala de Premiere este necesară din partea fiecărui finalist în parte, indiferent de categoria pentru care a intrat în competiție.
Un student poate participa la această ediție Studentul Anului, indiferent dacă în trecut a mai participat sau nu la proiect.
Desemnarea câștigătorilor și premierea
Fiecare din cei 5 clasați în topul finaliștilor va primi diplomă de participare. Cei 3 câștigători vor fi desemnați în cadrul Galei de Premiere, care va avea loc pe 21 mai 2014.
Jurizarea se va face pe bază de punctaj, notă calculată ca medie între procentele de 70% și 30%, acordată de fiecare membru al juriului.
Categoria “ARHITECTURĂ”
- Tema de concurs: Centru expozițional artă modernă, creație contemporană – vestimentație, carte, artă.
-
Premiile:
- Locul I – 1500 de euro
- Locul II – 500 de euro
- Locul III – 300 de euro
Categoria “DREPT”
- Tema de concurs: Propuneri legislative pentru stimularea cercetării și inovării în România.
-
Premiile:
- Locul I – 1500 de euro
- Locul II – 500 de euro
- Locul III – 300 de euro
- * Internship-uri în cadrul companiei parteneră.
Categoria “ECONOMIE”
- Tema de concurs: Impactul reducerii programului de achiziție de active a FED-ului în SUA asupra piețelor emergente. Impactul asupra economiei Românești.
-
Premiile:
- Locul I – 1500 de euro
- Locul II – 500 de euro
- Locul III – 300 de euro
- * Internship-uri în cadrul companiei parteneră.
- Unul dintre finaliștii acestei categorii va beneficia de o bursă la cursul Management de Proiect, prezentat în cooperare cu The Open University – Marea Britanie. Bursa are o valoare de 1249 de euro și este acordată de partenerul CODECS.
Categoria “JURNALISM ȘI COMUNICARE”
- Tema de concurs: Campaniile sociale în România: bariere, oportunități și rezultate.
-
Premiile:
- Locul I – 1500 de euro
- Locul II – 500 de euro
- Locul III – 300 de euro
- * Internship-uri în cadrul companiei parteneră.
Categoria “MEDICINĂ”
- Tema de concurs: Substituția generică în oncologie.
-
Premiile:
- Locul I – 1500 de euro
- Locul II – 500 de euro
- Locul III – 300 de euro