Acest concurs a expirat în data de 2014-09-29. Vezi concursurile active aici.
Cati dintre noi cunosc toate aceste trei expresii?

Câţi dintre noi cunosc toate aceste trei expresii? Şi câţi dintre noi nu ne amuzăm făcând jocuri de cuvinte la întâlnirile cu prietenii? 

Marin Bucă, profesor universitar la Universitatea de Vest din Timişoara, doctor în lingvistică, autor cunoscut de dicţionare semnatice şi a monumentalei Enciclopedii a gândirii aforistice româneşti ne propune o lucrare fundamentală pentru orice persoană interesată de bogăţia limbii române: "Marele dicţionar de expresii româneşti".

Prin "Marele dicţionar de expresii româneşti" autorul pune la dispoziţia elevilor, studenţilor, cadrelor didactice, publicului cu preocupări lingvistice mai largi, cititorilor care manifestă interes faţă de cunoaşterea resurselor expresive ale limbii române, un util instrument de lucru şi de informare.

Expresiile sunt prezentate într-o formă sistematizată şi accesibilă, în structura gramaticală şi lexicală consfinţită de uzul vorbitorilor limbii române şi înregistrată de dicţionare. Explicaţiile expresiilor, simple şi concise, sunt preluate din dicţionare sau sunt formulate pe baza acestora.

Răspunde corect la întrebarea noastră şi poţi câştiga această carte, oferită de Editura Meteor Press şi PORT.ro!