Acest concurs a expirat în data de 2022-06-30. Vezi concursurile active aici.
Tine cont de modelul de imprimanta detinut!

Exista numeroase modele de cartuse pe piata din care poti alege, insa nu orice alegere este potrivita si pentru tine. In functie de modelul de imprimanta pe care il detii sau de nevoile pe care le ai, alegerea trebuie sa fie una personalizata. Asadar, iata cele mai importante informatii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi cartusele de schimb pentru imprimanta ta.

Tine cont de modelul de imprimanta detinut

Inainte de a porni in cautarea cartuselor de schimb pentru imprimanta, este nevoie sa cunosti modelul acesteia. Odata identificat modelul, este de preferat sa consulti manualul de instructiuni al imprimantei, pentru a verifica compatibilitatea sau numarul de sloturi pentru cartuse. 

Exista modele de imprimante care au doar doua sloturi, unul pentru toner negru, celalalt pentru toner colorat, dar exista si modele de imprimante care patru, cinci sau chiar mai multe sloturi pentru cartuse, fiecare dintre acestea avand culoarea sa – cyan, galben, magenta si altele. Atentie, deoarece nu este suficient sa verifici doar modelele de cartuse imprimanta HP alese, de exemplu, trebuie sa verifici exact modelul imprimantei pentru a stabili compatibilitatea.

Cartuse in format standard sau in format XL

Inainte de a achizitiona cartusele potrivite pentru imprimanta, asigura-te ca acestea se potrivesc si nevoilor de imprimare pe care le ai. Astfel, ai sansa de a alege dintre modelele de cartuse in format standard sau in format XL sau chiar XXL. Asa cum poate fi dedus, cartusele in format XXL au o capacitate mai mare, ceea ce face posibila imprimarea unui numar mai mare de pagini si obtinerea unor costuri de imprimare mai mici. Mai ales daca imprimi in mod regulat poti alege astfel de cartuse. 

Cartuse originale sau compatibile?

Oricare ar fi alegerea pe care o faci dintre cele doua, nu trebuie decat sa te asiguri de un lucru: acestea sa se potriveasca modelului de imprimanta pe care il detii. Altfel, eficienta acestora este la fel de mare si poti la fel de bine sa alegi un model original sau un model compatibil de cartus. 

De exemplu, poti alege un toner HP 44A compatibil pentru urmatoarele modele de imprimante: LaserJet Pro M15a, LaserJet Pro M15w, LaserJet Pro M16, LaserJet Pro MFP M28a, LaserJet Pro MFP M28w, LaserJet Pro MFP M29, M15w, M15a, M28a, M28w, acesta fiind suficient pentru imprimarea a pana la 1000 de pagini, ceea ce il face una dintre alegerile eficiente, la costuri reduse si o calitate a imprimarii perfecta.

4 din 5 (3 Voturi)