Acest concurs a expirat în data de 2022-03-01. Vezi concursurile active aici.
Diferite tipuri de sampon pentru copii

Pentru o igiena maximă a scalpului și a părului mătăsos, părinții au de ales între diferite tipuri de șampon:

Sampon usor (sau foarte usor): formulat astfel incat sa nu usture ochii mici sensibili, samponul pentru bebelusi poate fi folosit zilnic. Curata delicat parul fin si il face sa straluceasca respectand cat mai mult fibra capilara. Îmbogățit cu glicerină, mușețel și ulei de cocos, acest șampon facilitează și descurcarea celor mai mari.

Gelul de spălat „2 în 1”: ideal pentru sugari, deoarece curăță corpul și părul bebelușului într-un singur pas. Practic, poate fi prezentat sub forma unui tub pentru un transport usor. Cel mai adesea fără săpun, compensează efectul de uscare al apei dure datorită agenților grasi.

Șampon cu spumă: ideal pentru prevenirea și îngrijirea celui mic încă de la naștere, acest tip de șampon poate preveni și senzația de frig la aplicare. Baza sa de curățare ultra-blandă nu provoaca usturimi la nivelul ochilor, nu curge, facilitează eliminarea sebumului printr-o acțiune de sebum-reglare a acidului salicilic și limitează proliferarea fungilor.

Sampon pentru bebelusi: ce formula sa alegi?

Baia necesită produse corporale adecvate, trebuie să fie la fel și în ceea ce privește îngrijirea părului. La fel ca și pielea, scalpul unui bebeluș este subțire, foarte sensibil și ușor de iritat. In plus, glandele sebacee ale bebelusului fiind stimulate in timpul sarcinii de hormonii materni, acestea sunt apoi dezvoltate excesiv la nastere, de unde inevitabila prezenta a excesului de sebum in craniu.

Pentru bebeluș, alegeți produse de păr:

Bland, special formulat pentru bebelusi

Hipoalergenic (adică formulat pentru a limita riscul de alergii)

Cu pH neutru (pentru a nu ataca scalpul)

Cu cea mai neutra formula posibila: fara coloranti, fara parfum, fara parabeni... si fara sapun (ca sa nu usture ochii).

Ce perie de păr să alegi pentru bebeluș cu un cod de reducere notino?

Pentru părul lui de înger, vei strecura în geanta de toaletă:

O perie mica: din peri moi de matase, ar trebui sa fie un gest reflex dupa samponul bebelusului, fie pentru a-i descurca parul, fie pentru a-i curata scalpul.

Un pieptene fin: poate înlocui peria atunci când copilul are o masă mai mare de păr. Ai grija, insa, sa-l folosesti usor pentru a nu-ti ataca scalpul.

Produsul suplimentar? Un parfum de apă. Special conceput pentru cei mici, poate, de asemenea, să îmbunătățească igiena scalpului. Pulverizați două sau trei doze în palmă și masați capul bebelușului.

În cele din urmă, dacă micuțului tău îi place mângâierile, poți trece și la un mic masaj al scalpului, punând câteva picături de ulei de migdale dulci chiar înainte de periaj.

Bucurați-vă de momentele dulci de dinainte sau de după baie! Sunt absolut prețioase și legătura specială care se creează între voi este de neînlocuit!

5 din 5 (1 Voturi)