Acest concurs a expirat în data de 2023-01-01. Vezi concursurile active aici.
Solutia eficienta pentru un mediu inconjurator igienizat!

Dezinsectia reprezinta ansamblul mijloacelor si metodelor de prevenire si combatere cu substante chimice specifice - insecticid - a insectelor in stadiul de larva sau adult, care vehiculeaza si transmit direct sau indirect boli infecto-contagioase si parazitare la om si animale.

Rolul dezinsectiei este esential, datorita faptului ca insectele constituie un permanent pericol de boli si pierderi economice. Acest pericol este mai pronuntat in momentul in care insectele au o capacitate mare de inmultire si transmit boli prin intepaturi.

Din punct de vedere practic, dezinsectia este de doua tipuri: preventiva /profilactica, care are ca scop impiedicarea aparitiei si raspandirii daunatorilor si curativa /terapeutica, care consta in executarea unor actiuni de combatere in focar, cu scopul distrugerii rapide a daunatorilor existenti.

Dezinsectia poate fi realizata prin metode chimice sau prin metode ecologice. Dezinsectia chimica se realizeaza cu ajutorul pompelor de joasa presiune, pompelor automatizate de mare presiune, nebulizatoarelor ULV sau termonebulizatoarelor, cu ajutorul carora se pulverizeaza substanta insecticida.
Substantele insecticide utilizate fac parte din grupele de toxicitate III si IV, adica dupa aplicare, odata uscate, nu dauneaza sub nici o forma vietatilor cu sange cald (oameni, animale de companie).
Dezinsectia ecologica se poate executa cu substante bicoide pe baza de piretrine naturale - extract de plante provenit din polenul crizantemei africane dar si cu ajutorul statiilor de captare pe baza de adeziv cu atractanti, alimentari sau hormonali. Aceasta varianta nu dauneaza sub nici o forma mediului.

Gestionarea profesionala a daunatorilor necesita o intelegere aprofundata a acestora, a mediilor si a comportamentelor lor diferite. Intervenția de dezinsectie profesionala trebuie sa minimizeze riscurile pentru sanatatea umana, pentru organismele benefice si non tinta, si pentru mediu. Dimpotriva, operatorii DDD si furnizorii de servicii de combatere a daunatorilor care actioneaza fara cunostintele, calificarile sau instruirea necesara pot produce daune neintentionate. O intervenție de dezinsecție a unui non-expert poate afecta in mod negativ sanatatea si siguranta atat a fortei de munca angajate in furnizarea serviciului, cat si a persoanelor care au cautat aceste servicii pentru a-si proteja casele, afacerile sau zonele invecinate. Masurile sau interventiile inadecvate efectuate in mod gresit pot dauna grav mediului.

Dupa identificarea insectelor, focarelor, se stabileste gradul de infestare.  Pentru o buna eficacitate a acestora, actiunile de combatere trebuie sa se desfasoare atat pe spatiile domeniului public, cat si pe spatiile domeniului privat. La stabilirea planului de combatere, trebuie sa se tina seama de caracteristicile locatiei respective: relief, clima, vegetatie, suprafata, nivel de igiena.

Compania DDD este prezenta pe piata din 2011, presteaza servicii dezinsectie, dezinfectie si deratizare la standarde nationale si europene, folosind tehnologie de ultima generatie. Ofera garantie pentru toate serviciile prestate si toate produsele utilizate sunt avizate de Ministerul Sanatatii. Serviciile de dezinfectie oferite de Compania DDD se adreseaza persoanelor fizice care au nevoie de interventii pentru dezinfectie spatiilor de locuit (apartamente si asociatii) si persoanelor juridice care au nevoie de interventii in locatii precum institutii publice, birouri si spatii HoReCa, magazine si centre comerciale, scoli, gradinite, spitale sau spatii exterioare.

Misiunea firmei este protejarea cetatenilor in mod responsabil prin furnizarea de servicii DDD la cele mai inalte standarde de calitate europeana.

5 din 5 (1 Voturi)