Acest concurs a expirat în data de 2013-10-30. Vezi concursurile active aici.
Promotie: Certificat Energetic obligatoriu ieftin si rapid doar la noi!

Promotie: Certificat Energetic obligatoriu ieftin si rapid doar la noi!

Certificatul energetic al clădirilor va deveni OBLIGATORIU la 20 iulie!

"Din 20 iulie 2013 fiecare proprietar va fi obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, după caz, anterior perfectării contractului, o copie de pe certificatul energetic, altfel contractele de vânzare-cumpărare sau închiriere fiind supuse nulităţii relative, potrivit prevederilor Codului civil. Eficienţa energetică a început să fie un punct important adus în discuţie de către potenţialii chiriaşi şi cumpărători de spaţii de birouri, în contextul atenţiei speciale acordate în ultimii trei ani cheltuielilor de mentenanţă ale clădirii şi optimizării acestora. De la începutul anului şi până în prezent circa 20% din clienţii noştri au ales clădiri de birouri eficiente energetic, bine izolate", a declarat într-un comunicat Alexandru Petrescu, managing partner al companiei de consultanţă imobiliară Esop Consulting.

Obligativitatea certificatului energetic a fost introdusă prin Legea 159/2013, publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial, pentru modificarea şi completarea Legii 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor. Noua lege prevede ca pentru clădirile sau unităţile de clădire care se vând sau se închiriază, investitorul/proprietarul/administratorul este obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, după caz, anterior perfectării contractului, o copie de pe certificat, astfel încât acesta să ia cunoştinţă despre performanţa energetică a clădirii. La încheierea contractului de vânzare-cumpărare proprietarul are obligaţia de a transmite certificatul, în original, noului proprietar.

De asemenea, la data înregistrării contractului de vânzare-cumpărare, respectiv de închiriere, proprietarul are obligaţia de a depune la organul fiscal competent o copie de pe certificat, iar originalul va rămâne în posesia proprietarului.

Obligativitatea certificatului energetic trebuia să intre în vigoare încă de la începutul anului 2010, dar a fost amânată de mai multe ori, după ce notarii au susţinut că măsura va majora preţul caselor vechi cu 5-10% şi va bloca tranzacţiile, iar Guvernul a apreciat că procedurile de aplicare a noului sistem nu sunt suficient de clare şi că numărul de auditori energetici este insuficient.

(sursa: realitatea.net)

Avizare Energetica

Ce este un certificat energetic ?

Un document necesar si obligatoriu conform legii de la 1 ianuarie 2011!!! Nu poti vinde, cumpara, inchiria o casa sau un apartament, nu poti receptiona constructia unei case sau a oricarui alt imobil fara acest certificat. Certificatul atesta cat de eficienta este o cladire din punct de vedere energetic pentru a oferi conditiile optime de functionare.

Cum obtin Certificat Energetic ? Cum intru in posesia lui ?

Certificatul Energetic va fi expediat prin curier la adresa specificata de dumneavoastra!

Imediat ce acesta va fi intocmit, va vom anunta prin email si veti primi o copie a acestuia prin fax sau email. Documentul original poate fi ridicat de la sediul nostru sau va fi livrat prin curier la adresa specificata.

Livrarea certificatului prin curier este gratuita in orice localitate din Romania.

Cat dureaza sa obtin un  Certificat Energetic ?

In maxim o saptamana poti obtine Certificatul Energetic sau, chiar mai repede !

Pentru a emite Certificatul Energetic este nevoie sa vizionam locuinta sau cladirea, trebuie sa studiem o serie intreaga de documente si sa aflam de la dumneavoastra informatii acolo unde actele sau documentele nu sunt suficient de specifice.

Rapiditatea cu care se desfasoara aceste proceduri depinde in mare masura si de dumneavoastra. Ceea ce tine de noi, se va realiza in cel mai scurt timp posibil si cu cea mai mare promptitudine.

Acte si informatii necesare pentru a obtine un Certificat Energetic:

Certificatul Energetic arata cat de pregatita este cladirea ta pentru a face fata temperaturilor foarte joase sau foarte inalte. Altfel spus, cata energie trebuie sa consumi pentru a avea o temperatura optima in mijlocul iernii si in miez de vara.

Pentru o evaluare si emiterea certificatului sunt necesare acte din care noi vedem tipurile de materiale folosite la constructia cladirii, cat de expusa este cladirea la temperaturile exterioare, daca izolatiile sunt sau nu suficiente. Luam in calcul si pozitionarea cladirii, expunerea acesteia la vant sau alti factori externi, riscurile existente.

Acte necesare:

  • planul de amplasament al cladirii
  • planul structurii cladirii
  • planuri si descrieri ale instalatiilor de incalzire sau racire in cladirea construita

NU ai nici unul din aceste documente? Noi vom efectua masuratorile necesare la fata locului!

Va trebui sa mai stim:

  • date tehnice despre materiale de constructii folosite,
  • date tehnice despre echipamentele de instalatii de incalzire, climatizare, ventilatie
  • consumurile lunare pe ultimul an pentru
  • energie electrica, gaz, apa rece si calda
  • canalizare – deseurile

Ai o cladire noua? Va trebui sa estimam aceste costuri. De aceea vom avea nevoie sa stim:

  • Ce echipamente si materiale se vor folosi in instalatiile din cladire
  • Descrierea instalatiilor de energie electrica, de gaz, de furnizare apa – calda, apa – rece si canalizare in instalatiile din cladire

Aceste informatii le regasesti in planurile PAC si PT ale constructiei in baza careia se primeste Autorizatia de Construire a cladirii.

CERE OFERTA ACUM!