Acest concurs a expirat în data de 2013-10-30. Vezi concursurile active aici.
Concurs: Castiga o bicicleta!
I'Velo Pentathlon este o competitie cu 5 probe dedicata biciclistilor amatori care vor sa-si demonstreze abilitatile de mers pe bicicleta. Cautam biciclistul si biciclista urbani ai anului, dar avem premii pentru mult mai multi dintre voi. Inscrierea este gratuita si poti sa participi chiar daca nu ai bicicleta; iti imprumutam noi una de la I’Velo sau StudentObike .Probele Pentathlonului sunt urmatoarele:1. Turul ciclist: Sambata, 29 septembrie, ne adunam pana la ora 10 in Parcul Herastrau, iar apoi plecam in tur inspre Parcul Izvor. Nu este o proba de viteza, insa finalizarea traseului este obligatorie pentru calificarea in probele urmatoare. Traseul este urmatorul: Parcul Herastrau – Charles de Gaulle – Bulevardul Maresal Constantin Prezan – Soseaua Kiseleff – Bulevardul Lascar Catargiu – Bulevardul Nicolae Balcescu – Bulevardul Ion C. Bratianu –  Strada Halelor – Bulevardul Natiunile Unite - Parcul Izvor2. Proba de indemanare: Aceasta proba este compusa din doua categorii: Slow Motion si Handling.
  • /Slow motion: trebuie sa demonstrezi ca ai capacitatea sa te adaptezi in zone pietonale sau cu trafic intens. Vei avea de parcurs intr-un timp impus o anumita distanta, cu o viteza foarte mica.
  • /Handling: trebuie sa arati ca ai abilitatea sa eviti situatii periculoase cu care te poti confrunta in traficul urban: aparitia unui obstacol neprevazut (masini, motociclisti, pietoni, starea proasta a carosabilului), capacitatea de a mentine echilibrul cu o singura mana pe ghidon, capacitatea de a sprinta/accelera in situatii limita. Va trebui sa eviti obstacole fixe si mobile, sa treci prin porti, sa colectezi obiecte de pe traseu.
3. Quizz & tech skills
  • /Quizz: nu iti dam extemporal insa vrem sa ne asiguram ca stii cate ceva din legislatia care ti se aplica in calitate de biciclist, cate ceva despre cum functioneaza bicicleta si evident niste lucruri din istoria bicicletei sau din evenimentele sportive dedicate. Intrebarile nu vor fi grele, si daca vei citi materialele pe care ti le punem la dispozitie vei lua punctaj maxim!
  • /Tech Skills:ca biciclist urban trebuie sa stii ce inseamna din punct de vedere tehnic o bicicleta. Va trebui sa stii sa identifici piesele componente ale biclei si sa stii sa faci reglaje minime. Daca esti fata, nu e cazul sa iti faci griji, proba este diferita pentru baieti si pentru fete.
4. Proba de forta: Daca mergi zilnic cu bicicleta, stii ca trebuie sa ai ceva putere. Asa ca o sa testam si cata forta ai. Va trebui sa te folosesti de bicicleta pentru a tragi niste greutati.5. Spinning: Pentru aceasta proba vor fi folosite biciclete statice. Va trebui sa ne dovedesti ca iti poti adapta efortul si viteza in functie de distanta si tipul traseului. Proba va fi coordonata de un antrenor specializat.PUNCTAJ: Arbitrii vor scadea puncte participantului la fiecare greseala dintr-un total de 100 puncte. Vor fi declarati castigatori participantii cu cel mai mare punctaj de la sfarsitul celor 5 probe. In caz de punctaje egale avem pregatita o proba de departajare surpriza!PREMII: Fetele si baietii concureaza la categorii spearate.
  • -> pentru baieti: Locurile I, II, III, IV, V primesc cate o bicicleta. Pe pagina noastra de Facebook se voteaza cele 5 biciclete pentru a se stabili topul. Voteaza  AICI
  • -> pentru fete: Locurile I, II, III si IV primesc cate o bicicleta. V0teaza  AICI cele 4  biciclete ale fetelor:
  PARTICIPA LA CONCURS! *Citeste regulamentul aici.