Acest concurs a expirat în data de 2013-10-30. Vezi concursurile active aici.
Concurs: Castiga 20.000 de euro pentru ideea de afacere!

Concurs: Castiga 20.000 de euro pentru ideea de afacere!

[like_to_read]

Pentalabbs relansează provocarea: 20.000 de euro pentru ideea de afacere sau startup-ul care ne va lăsa… WOW!

Încercând să gasesc introducerea potrivită pentru acest articol, o întrebare mi-a venit în minte: la ce mă gândesc când zic Pentalabbs? La inovație, startup-uri, antreprenori, program de accelerare. Iau primul termen și caut o legătură cu mediul antreprenorial românesc în care Pentalabbs își desfășoară activitatea. Și mă ajut de raportul  Global Innovation Index 2012 publicat de  INSEAD și  WIPO, care indică locul 52 din 141 pentru România ca și indice al inovației la nivel global.

Nu voi intra în detalii pentru a explica  poziția României în acest clasament. Aș vrea să subliniez, însă, că raportul evidențiază ca și slăbiciune pentru România legăturile slabe în materie de inovație: colaborarea dintre universități și industrii în cadrul proiectelor de cercetare, absența clusterilor, a joint-venturilor și a alianțelor strategice. Mai mult, crearea de noi modele de business și organizaționale prin intermediul IT&C se află încă la nivel incipient. Pe de altă parte, România stă foarte bine ca și număr de firme noi deschise (locul 29 din 141).

Ceea ce încerc să evidențiez prin informațiile anterioare este că, deși avem un ecosistem pentru startup-uri din ce în ce mai complex, acesta trebuie să fie construit pe niște piloni solizi încât să aibă un impact pozitiv și de durată asupra economiei și societății românești.Spiritul antreprenorial și inovația trebuie sa conlucreze pentru a crea sinergii. Aici intervin organizații și evenimente ca  Startup Weekend Venture Connect Startup Live, huburi precum  TechHub Bucharest și incubatoare de tipul  Pentalabbs (lista nu este exhaustivă), care au rolul nu numai de a face legătura între antreprenorii cu idei și investitori, ci și de a crea comunități în care aceștia să lucreze împreună la definirea ideii, crearea unei echipe și dezvoltarea de aplicații, să facă schimb de opinii, să testeze produsele și serviciile între ei, să construiască afaceri bazate pe modele de business sustenabile care, în final, vor poziționa România pe un loc mai bun în topul țărilor inovatoare.

În Pentalabbs am înteles că și noi, ca incubator de afaceri privat, trebuie să contribuim la atingerea acestui obiectiv. În 2012, am lansat un concurs care recompensa cu 20.000 de euro antreprenorul cu o idee inovatoare / un startup îndrăzneț.  Această inițiativă a atras interesul multor persoane, care fie au aplicat cu proiectul propriu, fie ne-au susținut prin diseminarea informației în comunitatea de antreprenori interesați de finanțare pentru startup-uri. A fost o experiență foarte interesantă, atât pentru incubatorul nostru, cât și pentru concurenții cu care am interacționat. Și, deși am ales  Aviziero ca și  proiect câștigător, din păcate programul de accelerare nu s-a concretizat, din motive independente de Pentalabbs.

Anul acesta revenim cu și mai mult entuziasm, determinare, și  relansăm provocarea pe o piață mai matură ca urmare a implicării organizațiilor pentru startup-uri sus-menționate. Oferim 20.000 de euro, sub forma unui program de accelerare complet, antreprenorului care ne va convinge că are o idee deosebită sau un startup inovator, ce merită atenția Pentalabbs.

Cui ne adresăm?

Dacă ești un antreprenor (sau o echipa unită) pasionat de ceea ce face, cu inițiativă, care crede în dezvoltarea startup-ului său, atunci te invităm să completezi  formularul de înscriere în concurs, până pe 30 septembrie 2013.

Regulile de participare sunt destul de simple:

  • Să ai o idee sau startup cool, care să aibă legătură cu domeniul Web, Mobile, noi tehnologii.
  • Dacă firma ta deja există, atunci trebuie să fie în primii ani de activitate și să aibă sediul social în România.

Ce oferim proiectului câștigător?

Premiul constă într-un  program de accelerare complet, în valoare de 20.000 de euro, care pune la dispoziția proiectul câștigător: fonduri, expertiză de business şi tehnică, dezvoltarea unei soluţii software, definirea unui business model, design, marketing virtual şi acces la reţele internaţionale, toate susţinute prin implicarea zilnică a echipei Pentalabbs.

Cum vom desemna câștigătorul?

Echipa Pentalabbs va analiza toate propunerile şi va desemna 3 proiecte finaliste. Reprezentanţii acestora vor avea oportunitatea să îşi prezinte proiectele în detaliu într-un interviu online sau faţă în faţă (în funcţie de situaţie), urmând ca o singură idee de afaceri să fie selectată pentru dezvoltare.

Criteriile de care vom ține cont, atât în etapa de selecție a finaliștilor, cât și în runda finală, sunt:

  • Inovaţia produsului sau a serviciului propus
  • Potenţialul afacerii
  • Modelul de business
  • Fiabilitatea şi claritatea prezentării

Ai încredere că startup-ul tău va contribui la crearea unui ecosistem antreprenorial românesc mai inovator? Atunci  înscrie-te în concurs și hai să ne cunoaștem!

PARTICIPA LA CONCURS!

[/like_to_read]