Sursă foto: -
Acest concurs a expirat în data de 2017-02-06. Vezi concursurile active aici.
Retete gustoase cu Carne Tocata.

De multe ori, carnea tocata ne scoate din incurcatura, cand nu mai stim ce sa gatim sau cand nu avem foarte mult timp la dispozitie.

Fie ca ajunge in farfuriile noastre sunt forma de ardei sau dovlecei umpluti, perisoare, varza a la Cluj, carnati sau alte bunataturi, gasim totdeauna o forma buna de a o folosi.

Noi romanii, sunt mari fani ai preparatelor cu carne tocata, indiferent de originile culinare ale acestora.

De la cele cu influente turcesti - precum sarmalele, chiftelele sau musacaua, pana la cele imprumutate de la prietenii italieni - cum sunt spaghetele bologneze sau lasagna, de la specialitatile arabe pe care le-am adoptat cu bratele deschise - de pilda kebabul, pana la cele cu specific mexican - chilli con carne, taco sau chiar la unele cu origini chinezesti - furnici in copac , ne dam in vant dupa aromele si gusturile pe care le cream cu ajutorul acestui ingredient atat de versatil.

Sigur, sa nu uitam micii, atat de... romanesti, de neaosi, de specifici culturii nostre.

Pentru ca este atat de folosita in preparatele noastre, va invitam, asadar, la un nou concurs culinar care are ca tema acest ingredient popular: carnea tocata.

Iata cum participati la concurs:

Inscrieti in perioada 12 ianuarie - 5 februarie 2017 pe site-ul Gustos cel putin 2 retete cu carne tocata. Pot fi inscrise orice minime doua combinatii de retete cu carne tocata, aperitive, feluri principale sau ciorbe.

Pentru a participa la concurs, la incarcarea retetelor, selectati categoria "Mancaruri cu carne". 

Participantii care inscriu cele mai apreciate retete, atat de public (prin Like si Share), cat si de juriu, vor fi premiate cu premii minuntate pentru bucatarie:

  • Premiul 1: Masina electrica de tocat carne Unold
  • Premiul 2: Natural Ceramic Tigaie 30cm Tefal
  • Premiul 3: Cutit pentru dezosat 13 cm TWIN Master

Desemnarea castigatorilor se va face prin cumularea votului public cu cel al juriului, astfel:

  • Votul Publicului - o pondere de 50% din punctajului final va fi data de numarul de aprecieri ale publicului (like-uri si share-uri ale retetelor inscrise)
  • Votul Juriului - 50% din punctajul final va fi acordat de juriul format din echipa Gustos.ro, care va aprecia: aspectul preparatului final, combinarea ingredientelor, claritatea descrierii pasilor de preparare

Participa la concurs doar retetele insotite de fotografii. Retetele ale caror continut si/sau fotografii sunt copiate fara drepturi de autor vor fi descalificate.

Castigatorii vor fi anuntati pe 7 februarie 2017.