Acest concurs a expirat în data de 2014-07-01. Vezi concursurile active aici.
Red Bull Soapbox Romania

Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roti, conform altora. Noi spunem ca este un Grand Prix unde soferii amatori se urca la volanul unor vehicule artizanale, care functioneaza pe baza de curaj, gravitatie si un pic de Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia ta sunt creativitatea si bucuria competitiei. Si bineinteles, setea de viteza. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare si pentru soferii experimentati, si pentru amatorii care sunt in stare sa deseneze si sa construiasca niste grozavenii cu roti si sa concureze contratimp intr-o cursa la vale, caci acolo e finisul.

Acest eveniment este in primul si in ultimul rand, o cursa. Asadar, cea mai rapida masina care trece finisul sigur va fi privita cu ochi buni. (De retinut ca trebuie sa si fie cineva in masina cand trece finisul.) Totusi, daca termini primul, nu inseamna ca o sa castigi automat (sau manual). Viteza e plictisitoare daca n-are un pic de personalitate. De fapt, daca nu are MULTA personalitate! Echipele sunt jurizate dupa trei criterii: viteza, creativitate si impresie artistica. Asa ca pilotii trebuie sa ne uimeasca cu prezenta lor scenica, sa ne impresioneze cu prototipul lor de soapbox si, bineinteles, sa ne dea pe spate cu show-ul lor.

Red Bull a organizat pana acum zeci de astfel de curse in toata lumea, de la prima cursa in Belgia, in anul 2000, pana in Australia, din Africa de Sud pana in Jamaica, iar in 2014 ajunge si in Romania. De-a lungul timpului s-au perindat pe piste de la prototipuri hiperrealiste de masini si pana la orice le trecea prin cap participantilor. Orice care sa aiba roti si sa ii duca pana la finis.

Si tu poti intra in manualele de istorie pentru cum te avanti spre finis in masina ta suta la suta originalo-artizanala, cu propulsie pe baza de gravitatie, adica nemotorizata.

Red Bull Soapbox Race va avea loc pe Calea 13 Septembrie, Bucuresti, pe 14 septembrie 2014, ora 12:00.

Echipele sunt jurizate dupa trei criterii: viteza, creativitate si impresie artistica.

  1. Viteza: Cu riscul de a ne repeta, acest eveniment este in primul si in ultimul rand, o cursa! Asadar, cea mai rapida masina care trece finisul sigur va fi privita cu ochi buni.
  2. Creativitate: Chiar daca termini primul, nu inseamna ca o sa castigi automat (sau manual). Viteza e plictisitoare daca n-are un pic de personalitate. De fapt, daca nu are MULTA personalitate!
  3. Impresie artistica: Pilotii trebuie sa ne uimeasca cu prezenta lor scenica, sa ne impresioneze cu prototipul lor de soapbox si, bineinteles, sa treaca linia de finis.

Soapbox-ul trebuie sa fie pus in miscare doar de forta gravitationala, nu pot fi folosite baterii sau alte surse externe de energie. Masina de curse cu tractiune umana nu trebuie sa aiba mai mult de 180 cm latime si 360 cm lungime. Garda la sol sa fie de cel putin 20 cm si intreg soapbox-ul sa aiba maxim 214 cm inaltime. Echipajul poate fi format din minim 2, maxim 4 membri (inclusiv capitanul si/ sau pilotul). Toti participantii trebuie sa aiba peste 18 ani.

Sa ti se fluture prin fata ochilor steagul cadrilat la un Red Bull Soapbox Race e in sine o recompensa. Dar noua ne place sa oferim si ceva concret echipelor care au facut furori; adica cei ale caror vehicule incredibile si spectacole memorabile au dat juriul pe spate. Deci care sunt premiile care ii asteapta pe cei care ajung pe podium?

  • Locul 1: o veritabila tabara de racing pentru 4 persoane in Austria, pe circuitul international Red Bull Ring
  • Locul 2: o excursie pentru 4 persoane la Red Bull X-Fighters Madrid, show-ul de freestyle motocross care iti taie respiratia, organizat, ca de fiecare data, intr-o renumita arena de corida
  • Locul 3: o zi de distractie pentru echipa si prietenii lor (10 persoane) la un circuit de karting din Romania

Intra la sectiunea Inscrieri si solicita kitul de informatii.

Dupa ce ai inteles tot ce ai de facut, completeaza paginile de schite primite si trimite-ni-le scanate pe e-mail sau prin posta, impreuna cu formularul de inscriere, pana pe 30 iunie. Nu uita ca poti sa incluzi oricate materiale aditionale/alternative/auxiliare vrei (fotografii, filmulete, etc.). Cu cat mai multe, cu atat mai bine!

Asa ca sufleca-ti manecile si da-i aripi imaginatiei tale. De-abia asteptam sa ne vedem la cursa!

Termenul limita pentru inscrieri este 30 iunie 2014.