Acest concurs a expirat în data de 2015-12-21. Vezi concursurile active aici.
Inscrie-te in Festivalul Blogurilor Gustoase 2015.

Etapele de concurs sunt:

  1. Etapa de inscriere: 12 – 30 noiembrie 2015. Toate blogurile care vor dori sa se inscrie dupa data de 30 noimbrie 2015 nu vor mai fi acceptate.
  2. Etapa de jurizare și votare pentru desemnarea castigatorilor: 1 – 15 decembrie 2015 . In aceasta etapa pot vota toti utilizatorii Gustos.ro care si-au confirmat contul pe Gustos.ro inainte de data de 1 decembrie 2015. La fel cei care nu au cont, insa vor putea sa voteze logandu-se cu contul de Facebook. În plus, blogurile vor fi jurizate de către juriul format din Alexandru Cirtu - Chef, Adina Ciocalau – blogger culinar și Anca Iordan – Community Manager Gustos.ro.
  3. Intre 18 și 20 decembrie se vor anunta Marele Castigator al Festivalului Blogurilor Gustoase - editia a VI-a si castigatorii pentru fiecare categorie. Blogul care va acumula cel mai mare numar de voturi din partea votantilor la festival va fi desemnat Marele Castigator.

Inscriere in concurs:

Etapa de inscriere este 12 – 30 noiembrie 2015 (23:59). Toate blogurile care vor dori sa se inscrie dupa data de 30 noimbrie 2015 nu vor mai fi acceptate.

Fiecare blog se poate inscrie la maximum 2 categorii de concurs. In conditiile in care inscrierea s-a facut de catre posesorul blogului, el va fi notificat printr-un email de catre echipa Gustos.ro si i se va aduce la cunostinta faptul ca inregistrarea blogului in concurs s-a realizat cu succes.

Pentru inscrierea unui blog la o categorie, trebuie sa se furnizeze trei link-uri spre trei posturi semnificative pentru categorie de pe respectivul blog. Spre exemplu, daca blogul inscris alege sa se inscrie la categoria “Aperitive”, va trebui sa adauge in formular trei link-uri spre posturi ce contin retete de aperitive.

Etapa de votare se desfasoara in perioada 1 – 15 decembrie 2015. La aceasta etapa pot vota doar membrii comunitatii Gustos.ro care au confirmat contul inainte de data de 1 decembrie 2015. Fiecare membru al comunitatii Gustos.ro poate sa voteze o singura data si doar un singur blog din fiecare categorie de concurs. Altfel spus, pe fiecare categorie de concurs, fiecare membru Gustos.ro cu contul confirmat are la dispozitie un singur vot si trebuie sa cantareasca foarte bine inainte de a- l atribui. Asadar, este necesar care cei care voteaza sa viziteze toate blogurile inscrise in fiecare categorie si abia apoi sa voteze blogul care i-a placut cel mai mult din fiecare categorie. La fel cei care nu au cont pe Gustos.ro, insa vor putea sa voteze logandu-se cu contul de Facebook.

În plus, blogurile vor fi jurizate de către juriul format din Alexandru Cirtu - Chef, Adina Ciocalau – blogger culinar și Anca Iordan – Community Manager Gustos.ro.

Criteriile de care se va tine cont in jurizare vor fi urmatoarele:

  • a. Aspectul preparatelor. Se vor puncta aranjarea pe farfurie si modul de prezentare a mancarurilor intr-o maniera estetica.
  • b. Creativitatea si originalitatea retetelor. Orice reteta sau fotografie a retetei trebuie sa fie originala, cele care nu apartin autorului blogului vor fi descalificate.
  • c. Folosirea ingredientelor naturale. Se va depuncta folosirea aditivilor alimentari, a aromelor artificiale, colorantilor artificiali si potentiatorilor de aroma.
  • d. Explicarea pas cu pas a pregatirii retetelor. Explicarea cat mai clara a modului de realizare a retetelor.

Fiecare criteriu va primi un punctaj intre 0 si 10 puncte. 10 puncte fiind punctajul maxim pe care o reteta inscrisa o poate primi pentru un criteriu.  Notele juriului vor valora 90 % din punctajul final, iar voturile publicului vor valora 10 %.

La jurizarea finala, vor primi 5 puncte în plus bloggerii care au pus pe blogul lor badge-ul Festivalului cu textul „Particip la Festivalul Blogurilor Gustoase”.

Desemnarea castigatorilor Festivalului Blogurilor Gustoase:

La editia a VI-a a Festivalului Blogurilor Gustoase exista 2 categorii de castigatori: castigatorii pe Categorii și Marele Câștigător al festivalului denumit și Bloggerul culinar al anului.

  • Desemnarea Castigatorilor de Categorie:  Etapa de jurizare și votare pentru desemnarea castigatorilor: 1 – 15 decembrie 2015. In aceasta etapa pot vota toti utilizatorii Gustos.ro care si-au confirmat contul pe Gustos.ro inainte de data de 1 decembrie 2015. La fel cei care nu au cont, insa vor putea sa voteze logandu-se cu contul de Facebook. În plus, blogurile vor fi jurizate de către juriul format din Alexandru Cirtu - Chef, Adina Ciocalau – blogger culinar și Anca Iordan – Community Manager Gustos.ro.  In situatia in care un blog participa la 2 categorii de concurs si intruneste numarul cel mai mare de voturi la ambele categorii, el va fi nevoit sa aleaga la care din cele 2 categorii de concurs vrea sa fie desemnat castigator. NU poate fi desemnat castigator la ambele categorii. Odata ce alegerea va fi facuta, ea va deveni irevocabila, neputand ca bloggerul sa revina asupra deciziei. Asadar, el va decide la ce categorie va fi desemnat castigator si in mod automat va renunta la celalalt titlu. Titlul de castigator la categorie pentru care bloggerul in discutie NU a optat va fi acordat urmatorului clasat in topul de la respectiva categorie.
  • Desemnarea Marelui Castigator: Intre 18 și 20 decembrie 2015 va fi anuntat si marele castigator al festivalului, acesta va fi desemnat in urma punctajului primit (jurizare + voturile publicului) și va fi desemnat Blogul Culinar al Anului in cadrul festivalului. .

Premiile de categorie si marele premiu nu pot fi cumulate. In cazul in care marele castigator este pe primul loc si la categoriile de concurs, acesta nu poate cumula premiile, iar premiul de categorie pentru care ar fi trebuit sa fie premiat ii revine urmatorului clasat. In caz de egalitate intre doi participanti cu acelasi numar total de puncte in cadrul festivalului pentru premiul cel mare, va fi desemnat castigator acela care s-a inscris primul in concurs.

Premiile de la Festivalul Blogurilor Gustoase:

  • Marele premiu
    • Mixer cu bol Breville
  • Premiul pentru Aperitive cu carne
    • Panini Maker Breville
  • Premiul pentru Supe si Ciorbe
    • Slow cooker 2.4L Manual Black Crock-Pot
  • Premiul pentru Fripturi
    • Blender personal Blend Active Breville
  • Premiul pentru Mancaruri cu peste
    • Cafetiera portabila Coffeexpress Breville
  • Premiul pentru Paste si pizza cu carne
    • Masina de paste Ampia Cromo Marcato

In termen de 7 zile lucratoare de la incheierea concursului, toti castigatorii (atat blogerii, cat si votanti care au castigat la tombola cu premii) vor fi contactati de Organizator pentru a fi informati despre modalitatea de intrare in posesie a premiilor castigate. Pentru a intra in posesia premiului castigat, castigatorul are obligatia sa comunice Organizatorului numele complet, adresa completa, seria si numarul buletinului sau a cartii de identitate si toate celelalte posibile informatii necesare transferarii sau ridicarii premiului. In situatia in care castigatorul desemnat este minor, el va prezenta datele persoanle ale reprezentantului sau legal. La ridicarea premiului, castigatorul se va prezenta insotit de reprezentantul sau legal.

Toate premiile de la Festivalul Blogurilor Gustoase (atat premiile pentru bloggeri, cat si premiile pentru votantii care au castigat la tombola) vor fi expediate in timp de 40 de zile de la sfarsitul lunii in care s-au castigat. Premiile vor fi expediate numai in Romania.