Acest concurs a expirat în data de 2014-11-15. Vezi concursurile active aici.
Program educational: Sanatatea incepe din farfurie!

Programul-Concurs „Sănătatea începe din farfurie” se desfășoara în perioada 07.04 - 14.11.2014.

Programul educaţional „Sănătatea începe din farfurie” se adresează elevilor din clasele I-IV şi urmăreşte să crească atractivitatea şi consumul de fructe şi legume şi să promoveze un stil de viaţă sănătos - copiii sănătoşi de astăzi sunt adulţii sănătoşi de mâine.

Activităţile incluse în program constau în urmatoarele etape: 

Etapa 1: 

Chef Cezar în şcoli - Chef Cezar va fi prezent în 15 şcoli cu invatamant de clasele I-IV selectate de către Selgros, in functie de dotarile existente (sala de sport etc) si interesul manifestat pentru program şi va susţine activităţi educative adaptate înţelegerii elevilor, precum proiecţii cu fructe şi legume, jocuri sportive usoare, degustări. De asemenea, vor fi oferite materiale educative - broşuri şi caiete de exerciţii pentru elevi, precum şi materiale educative pentru parinţi cu recomandări de reţete sătătoase create de Chef Cezar Munteanu insoţite de informaţii şi sugestii de nutritie oferite de către dr. Mihaela Bilic, medic primar în diabet şi boli de nutriţie. 

În cadrul programului, Chef Cezar va fi prezent în următoarele oraşe:

Aprilie 2014  Iunie 2014 Septembrie 2014
Bucuresti    7.04 Craiova    09.06 Suceava    15.09
Ploiesti    8.04  Timisoara    10.06 Iasi    16.09
Tg. Mures    9.04 Arad    11.06 Galati    17.09
Brasov    10.04 Oradea    12.06 Braila     18.09
Bacau      11.04 Cluj    13.06 Constanta    19.09


Etapa 2 - La distanta - 

Programul se desfăşoară în paralel în alte 30 de şcoli din ţară, din oraşele in care exista magazine Selgros, cu suportul profesorilor fără prezenţa lui Chef Cezar sau a organizatorului. Organizatorul va trimite şcolilor planuri de lecţii recomandate, materiale educative pentru copii – broşuri şi caiete de exerciţii, materiale educative pentru parinţi (vezi mai sus). 

Etapa 3 - Concursuri pentru elevi si parinti

In urma desfasurarii programului, elevii din cadrul scolilor participante si parintii acestora se pot inscrie la concursurile organizate conform mecanismului prevazut in prezentul regulament.

Conditii de inscriere in program:

Pentru a intra în concursul programului, şcolile vor trebui să trimită organizatorilor formularul de înscriere în program şi numărul de clase si elevi participanti, cel mai tarziu cu 10 zile lucratoare inainte de data de incepere a programului in orasul respectiv, conform calendarului mentionat la cap. 3 Etapa 1.

Mecanism concurs elevi

  • A. Participanti

La concurs pot participa toti elevii din clasele I-IV din scolile participante in cadrul evenimentelor atat din etapa 1 cat si din etapa a 2-a din cele 15 orase, care s-au inscris in program completand formularul de inscriere si care au primit si completat materialele educative ale programului. Organizatorul va pune la dispozitia fiecarei scoli numarul de seturi de materiale educative ale programului conform informatiilor primite de la acestea prin intermediul formularelor de inscriere. 

  • B. Mecanism: 

Şcoala va desemna un profesor coordonator al proiectului care va distribui materialele şi ulterior va preda reprezentantului Selgros caietele de exerciţii pentru concurs si chestionarele completate de copii. 
Caietele de exerciţii si chestionarele vor fi completate de copii conform instrucţiunilor, caietele fiind obligatoriu contrasemnate de parinti sau ocrotitori legali. Profesorii coodonatori pot selecta cele mai bune caiete de exerciţii, şi le vor preda reprezentantului Selgros din orasul respectiv, dupa cum urmeaza:

  • Scolile incluse in program in luna aprilie – predare caiete si chestionare pana la data de 13 iunie 
  • Scolile incluse in program in luna iunie – predare caiete si chestionare pana la data de 20 septembrie 
  • Scolile incluse in program in luna septembrie – predare caiete si chestionare pana la data de 31 octombrie. 
  • C. Jurizare

Desemnarea castigatorilor se va face dupa cum urmeaza:

  • Pentru elevii din scolile incluse in luna aprilie, castigatorii se vor desemna in 27.06;
  • Pentru elevii din scolile incluse in luna iunie, castigatorii se vor desemna in 03.10;
  • Pentru elevii din scolile incluse in luna septembrie, castigatorii se vor desemna in 14.11:

Castigatorii vor fi stabiliti de catre o comisie formata din cate un reprezentant al Agentiei Freecommunication, Agentiei Generic Audiovizual si Selgros. Criteriile în urma cărora se vor stabili câştigătorii sunt:

  • a. completarea tuturor exerciţiilor în mod corect, 
  • b. creativitatea, 
  • c. expresivitatea în completarea poveştilor. 

Pentru clasele I-II se acceptă ca poveştile să fie exprimate doar in desene, iar pentru III-IV sub formă scrisă şi/sau desene. 
Nu vor participa la concurs, fiind descalificate, caietele care nu sunt contrasemnate de parinti sau ocrotitori legali in rubrica special prevazuta in cuprinsul acestora.

  • D. Premii

In urma jurizarii se vor stabili cate 3 câştigători din fiecare şcoală – in total 135 premii - in valoare totala de 40.107,60 lei. Caietele participantilor care au primit materialele programului in cadrul evenimentelor din scoli dar nu sunt elevii scolilor-gazda a evenimentelor, vor fi trimise organizatorului de catre scoala-gazda (scoala inscrisa in program) si vor concura cu caietele elevilor scolii respective pentru cele 3 premii alocate pe scoala. 
Premii acordate de Selgros sunt dupa cum urmeaza:

  • Premiul 1: in valoare de 401,30 lei, constand in Bicicleta, casca de protectie si accesorii (scule si kilometraj electronic)
  • Premiul 2: in valoare de 399 lei, constand in Aparat foto pentru copii
  • Premiul 3: in valoare de 90,98 lei, constand in Trotineta si casca de protectie 

Mecanism concurs parinti:

  • A. Participanti

La concurs pot participa toti parintii sau ocrotitorii legali ai elevilor din clasele I-IV din scolile participante din cele 15 orase, persoane fizice cetateni romani, cu domiciliul stabil in Romania, care s-au inscris in program prin completarea chestionarelor ce se regasesc in cadrul brosurii ”32 de retete sanatoase si delicioase pentru intreaga familie”, cu toate datele de identificare prevazute in acestea si care au raspuns tuturor intrebarilor inscrise in chestionar. Neindeplinirea uneia din conditiile mentionate anterior, atrage automat eliminarea din concurs. B. Mecanism: 

Chestionarele vor fi completate de parinti conform instrucţiunilor si predate la scoli, impreuna cu caietele elevilor, pana la data limita, dupa cum urmeaza:

  • Parintii elevilor din scolile incluse in program in aprilie – pana la data de 13 iunie 
  • Parintii elevilor din scolile incluse in program in iunie – pana la data de 20 septembrie 
  • Parintii elevilor din scolile incluse in program in septembrie –pana la data de 31 octombrie. 
  • C. Extragere

Desemnarea castigatorilor se va face prin tragere la sorti in aceleasi date si de catre aceeasi comisie mentionata la capitolul Jurizare in cadrul Concursului elevilor
In scopul asigurarii validitatii concursului si a desemnarii castigatorilor, dupa extragerea celor 3 persoane castigatoare, se vor extrage 3 nume de rezerva, ce vor fi inregistrate, in ordinea extragerii, ca „rezerve”, urmand ca eventuala inlocuire cu „rezervele” a persoanelor ce au fost initial desemnate drept castigatoare dar, din diverse motive, nu li se pot atribui premiile, sa se faca in ordinea extragerii „rezervelor”.
Atribuirea si remiterea premiului se face daca Participantul extras indeplineste toate conditiile prevazute de Regulament si nu exista nici un alt impediment legal. 

  • D. Premii

In urma extragerii la sorti se vor stabili cate 3 câştigători din fiecare oras – in total, 45 de premii in valoare totala de 9.000 lei.

Premii acordate de Selgros sunt, in ordinea extragerii, urmatoarele:

  • Premiul 1: Un voucher de cumparaturi din magazinele Selgros – in valoare de 300 lei 
  • Premiul 2: Un voucher de cumparaturi din magazinele Selgros – in valoare de 200 lei 
  • Premiul 3: Un voucher de cumparaturi din magazinele Selgros – in valoare de 100 lei