Diverse • Trageri la sorti

Concurs: Castiga un cos cu produse traditionale din Slovacia, oferit de Koliba!

Adăugat de concursoman în data de 2013.12.04 • 2752 vizualizări

Concurs: Castiga un cos cu produse traditionale din Slovacia, oferit de Koliba!

Aflata chiar in inima Europei, Slovacia a intrat de-a lungul istoriei in contact cu diverse culturi, fiind influențata mai cu seama de statele vecine: Republica Ceha, Ungaria, Austria si Ucraina. Cu toate acestea, Slovacia se remarca prin castelele medievale foarte bine conservate, peisajele minunate, pastrarea tradițiilor si o gastronomie surprinzatoare. 

Asemanatoare bucatariei cehesti, cea slovaca se diferențiaza prin faptul ca foloseste mai multe mirodenii, trasatura ce o apropie mai mult de bucataria ungara, al carei gulas a fost repede asimilat. Alaturi de traditionala supa de pui sau de rosii, mesele din Slovacia gazduiesc supa de usturoi, iar carnatii sunt la loc de cinste in bucataria slovaca, la fel ca si toba. 

Insa ingredientul de baza in Slovacia este laptele. si pe buna dreptate, caci Slovacia este renumita pentru produsele lactate de foarte buna calitate si foarte gustoase – diverse tipuri de branza de oaie, capra sau vaca, afumate sau neafumate, cascaval sau unt tradițional. in Romania, pot fi gasite in hipermarketuri produse lactate slovace de la fabrica de lapte Koliba, din Hrinova. Fabrica Koliba dateaza din 1993, cand zilnic se prelucrau trei mii de litri de lapte, din care in mare parte se produceau manual unt, lapte, branza dulce si cascaval afumat. 

In prezent, Koliba este producator modern de lactate, cu o gama diversificata de sortimente din lapte, din regiunile muntoase ale Slovaciei. Cele mai cautate produse sunt Pohoda (branza topita), Hrinovska tehla (Koliba Calup), cascaval semitare maturat afumat si neafumat, untul tradițional si crema de unt cu conținut parțial de grasime vegetala Maslova chut (Gustul untului Koliba). Cu ele se pot prepara autenticele galuste slovace, dar si alte specialitati culinare traditionale: pirostele cu branza, galustele de malai prajite in ulei, cu branza si slanina, chechuri gatite la aburi umplute cu gem. 

Cascaval clasic portionat 45 %: Produs semitare, maturat, gras, obtinut din lapte pasteurizat, contine 45 % grasime in substanța uscata. Este disponibil in patru ambalaje diferite. Are un gust fin de branza si lapte, o aroma delicata si este foarte putin sarat. Este potrivit pentru utilizarea in preparate reci si calde, creeaza o armonie cu alte arome. Ideal pentru prajit.

Cascaval afumat  portionat 45 %: Produs semitare, maturat si afumat, gras, obtinut din lapte pasteurizat, contine 45 % grasime in substanța uscata. Este disponibil in cinci ambalaje diferite. Gustul lui excelent este dat de afumarea traditionala si de laptele de calitate din regiunile muntoase ale Slovaciei. in timp, obține o aroma puternica de branzeturi maturate si o consistenta moale si untoasa.

Pohoda - branza topita: Produs disponibil in cateva forme. Este o branza topita grasa, usor tartinabila, ambalata in tub, iar pentru un consum confortabil sub forma de triunghi si felii. Produs usor si rapid de consumat, ideal pentru gospodariile cu copii sau pentru o gustare la scoala. 

Gustul untului Koliba 65 %: Amestec tartinabil, obtinut din smantana si grasimi vegetale. Este tratat prin pasteurizare si are o culoare naturala, galbuie. Gustul sau este asemanator cu cel al untului, de smantana dulce-acrisoara.

Participa la concurs in perioada 4 decembrie 2013 – 10 ianuarie 2014, raspunde corect la intrebarea de mai jos si poti castiga unul dintre cele 3 cosuri cu produse traditionale din Slovacia, oferit de Koliba! Fiecare cos va contine urmatoarele produse: Cascaval clasic portionat 45 % 200g, Cascaval afumat portionat 45 % 200g, Gustul untului Koliba 65 %, Pohoda - branza topita in triunghi.

Raspunde la urmatoarea intrebare: Din ce an dateaza fabrica Koliba ?

  •  1995
  •  1993
  •  1996

(P): Câștigă un smartphone Samsung Galaxy S9!


PARTICIPA LA CONCURS