Sursă foto: -
Acest concurs a expirat în data de 2013-10-30. Vezi concursurile active aici.
Concurs: Castiga o masina Ford Focus Titanum, noul iPad, un iPhone 5, un iPad mini sau noul iPod Touch!

Concurs: Castiga o masina Ford Focus Titanum, noul iPad, un iPhone 5, un iPad mini sau noul iPod Touch!

[like_to_read]

Poți fi chiar tu! Motorul Anului este în căutarea unui șofer de excepție, care să fie pe cât de îndemânatic, pe atât de organizat și pe cât de econom, pe atât de atent la detalii. Intră în competiție!

Cel mai bun motor al anului are nevoie de un șofer pe măsură. Acceptă provocările și dovedește-ne că poți fi Șoferul Anului. Răspunde provocărilor și strânge cât mai multe puncte pentru a fi cel care ia acasă noul Ford Focus, echipat cu Motorul Anului 2013.

Concursul „Motorul Anului caută Șoferul Anului” se va desfăşura în două etape în perioada 09 septembrie – 04 octombrie 2013 (etapa A: 9 septembrie – 30 septembrie ora 12.00; etapa B: 30 septembrie ora 12.01 – 4 octombrie) şi urmează să fie organizat şi desfăşurat pe teritoriul României. Concursul "Motorul Anului caută Șoferul Anului” este accesibil tuturor persoanelor fizice rezidente în România, care sunt posesoare ale unui buletin de identitate sau CI (cu un CNP valabil, ce poate fi verificat) și dețin permis de conducere, ambele valabile pe perioada desfășurării concursului.

Modul de desfasurare a concursului:

Înscrierea în concurs se face doar în etapa A prin intermediul site-ului www.soferulanului.ro, în perioada 9 septembrie (ora 00.01) – 30 septembrie 2013 (ora 12.00). Pe data de 30 septembrie 2013 (ora 12.00) baza de date a concursului (înscrierile, validările codurilor de la proba practică și probele de pe www.soferulanului.ro) se va închide. În perioada 30 septembrie (ora 12.01) – 4 octombrie 2013 începe etapa B care presupune stabilirea celor 5 (cinci) finaliști până pe 1 octombrie 2013 cel târziu și desfașurarea probei de finală pentru stabilirea marelui caștigător si câștigătorilor locurilor 2, 3, 4, 5. Cei 5 finaliști se vor alege din concurenții care au finalizat toate probele din etapa 1 si au cel mai mare punctaj cumulat de la toate cele 4 probe parcurse pe www.soferulanului.ro în etapa A.

Desfasurare concurs:

Concursul se va desfăşura în perioada 09 septembrie – 04 octombrie 2013 astfel:

 • ETAPA A - Pentru a se putea înscrie în concurs, participanții trebuie să acceseze linkul oficial de concurs: www.soferulanului.ro, în perioada 9 - 30 septembrie 2013 (ora 12.00), și să își creeze un cont de utilizator, completând formularul de înscriere în concurs, să deblocheze pe rând cele 4 probe (3 probe teoretice online și 1 probă practică de test drive) prin rezolvarea acestora și acumularea unui număr cât mai mare de puncte.

Pentru a participa la concurs, participanții se pot înscrie în două modalități:

 • Prin conectarea contului de Facebook cu site-ul competiției
 • Prin completarea formularului de înscriere care conține următoarele date: utilizator, e-mail, parolă.

După completarea formularului de înscriere, participanții trebuie să parcurgă cele patru probe ale competiției, în ordine. Parcurgerea celor patru probe este obligatorie pentru ca participanții să ajungă în finală.

 1. Proba numărul 1 (proba teoretică) – are 3 etape și constă în testarea eficienței participanților în viața de zi cu zi, în ceea ce privește organizarea activităților zilnice și prioritizarea acestora în funcție de importanță și ca timp alocat procentual.
 2. Proba numărul 2 (proba practică) – proba practica constă în realizarea unui test drive efectuat cu unul din modele Ford la orice dealer Ford ales de utilizator. Pentru a ajunge la proba practică, participanții trebuie să acumuleze punctaj la proba numărul 1 (proba teoretică). Pentru a efectua test drive-ul, participantul trebuie să completeze un formular online, în contul sau creat pe site-ul www.soferulanului.ro. După înscrierea în cadrul probei practice, participanții vor fi contactați de dealerul ales telefonic sau prin email, în vederea realizării test drive-ului. După efectuarea test drive-ului, fiecare participant va primi un card tipărit cu un cod unic de la dealerul ales. Fiecare participant va trebui să introducă codul unic în contul său (secțiunea Probe Concurs) de pe site-ul concursului www.soferulanului.ro.
 3. Proba numărul 3 (proba de agilitate) – în cadrul acestei probe vor fi două etape: a. „Prinde bila” , b. „Testul de memorie”.  Ambele teste „Prinde bila și „Testul de memorie” de la proba 3 sunt contracronometru și se pot accesa doar o singură dată de către fiecare participant.
 4. Proba numărul 4 - Testul specialistului – în cadrul acestui test, participanții vor răspunde la 15 (cincisprezece) întrebări grilă cu 4 variante de răspuns care vor pune în valoare cunoștintele despre condus economic și despre mecanica autoturismelor ale fiecărui participant. Este recomandat ca utilizatorul să afle cât mai multe detalii despre motorul Ecoboost și condusul economic de la proba practică de test drive precum și din documentul „Ghid de condus economic” de pe www.soferulanului.ro.

Data limită de finalizare și înregistrare a punctajului final pentru ETAPA A detaliată mai sus (parcurgerea celor 4 probe de pe site) este 30 septembrie 2013, ora 12.00.

 • ETAPA B – Departajarea celor 5 finaliști și FINALA.

După terminarea perioadei de înscriere și acumularea punctajului în etapa A (9 septembrie – 30 septembrie ora 12.00), va fi realizată departajarea concurenților pe baza punctelor obținute în concurs completând cele 4 probe de pe site-ul www.soferulanului.ro. Primii 5 (cinci) concurenți cu cele mai mari punctaje obținute în ETAPA A, în urma celor 4 probe, vor ajunge în finala concursului.

Etapa finală va avea loc vineri, 04 octombrie 2013, pe pista de la Aerodromul Strejnic (lângă Ploiești), și va consta în două probe:

 1. Proba de îndemânare – în cadrul acestei probe, finaliștii vor trebui să direcționeze o minge de zorbing pe un traseu delimitat cu obstacole spre o poartă marcată. Direcționarea mingii o vor face cu ajutorul unui Ford Focus echipat cu Ecoboost 1.0L.
 2. Proba de viteză – în cadrul acestei probe, finaliștii vor conduce, pe rând un monopost Formula Ford dotat cu Ecoboost 1.0L, pe un traseu de maxim 700 m lungime.

După finalizarea celor două probe, se vor calcula punctele obținute în cadrul celor două probe din finală. Astfel, participantul cu cel mai bun rezultat de la etapa finală va fi considerat câștigător. Punctajele finale vor fi anunțate de către jurnaliștii invitați la evenimentul de finală. Câștigătorii premiilor 2, 3, 4, 5 vor fi desemnați în funcție de punctajul obținut la proba finală.

Câștigătorii premiilor 2, 3, 4, 5 vor fi desemnați în funcție de punctajul obținut la proba finală și vor primi premiile în data de 4 octombrie 2013, după cele 2 probe de finală organizate la evenimentul de la Aerodromul Strejnic.

Câștigătorul marelui premiu va fi invitat la București, pentru a primi premiul, Ford Focus Titanium 1.0L EcoBoost 125 CP, în cadrul emisiunii ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1, din data de 7 octombrie 2013. Câștigătorul final va primi informaţii referitoare la premiul câştigat cât şi procedura care trebuie îndeplinită pentru a intra în posesia premiului în data de 7 octombrie 2013.

Premiile oferite:

În cadrul acestui concurs se vor acorda premii astfel:

 • 1 premiu mare, constând într-o mașină Ford Focus Titanium 1.0L EcoBoost 125 CP (premiul pentru locul 1)
 • 4 premii secundare alocate astfel:
  • iPad 4 cellular, 4G (premiul pentru locul 2)
  • iPhone 5 16GB (premiul pentru locul 3)
  • mini iPad cellular 16GB, 4G (premiul pentru locul 4)
  • iPod Nano 16GB (premiul pentru locul 5)

PARTICIPA LA CONCURS!

[/like_to_read]