Sursă foto: -
Acest concurs a expirat în data de 2013-10-30. Vezi concursurile active aici.
Concurs: Castiga 7.000 Euro!

Concurs: Castiga 7.000 Euro!

arteart2

Premiul Arte Laguna este un concurs internaţional care are ca scop promovarea şi valorificarea Artei Contemporane. Suma totală a premiului este de € 180000. Expoziţia finaţiştilor se va ţine la Arsenale di Venezia.

TEHNICI:

Premiul se adresează tuturor artiştilor, indiferent de vârstă, sex, naţionalitate sau altă calificare. Orice artist poate participa cu una sau mai multe lucrări, chiar şi la mai multe secţiuni. În continuare, detaliile tehnice:

 • Pictură – lucrări realizate cu deplină libertate stilistică şi tehnică (ulei, tempera, acrilic, tuş, vinil, acuarela, grafit, creion, colaj etc.), şi pe orice tip de suport (pânză, hârtie, lemn, plastic, fier etc.). Dimensiunile maxime pentru o lucrare sunt de 175 cm / latură.
 • Este posibilă înscrierea de polipticuri ca o singură lucrare cu condiţia ca acestea să se încadreze în dimensiunea 175 cm în total; dacă latura lor depăşeşte 175 cm, acestea vor fi înscrise ca lucrări separate.
 • Sculptura si instalaţii  – lucrări create din orice material organic sau anorganic. Lucrările pot utiliza sunet, lumini, video si mişcări mecanice sau electrice.
 • Dimensiunile maxime permise pentru fiecare lucrare sunt: baza 4 metri, adâncime 4 metri, înălțime 8 metri, fără limită de greutate. Autorul instalației, în cazul în care va fi selecționat pentru expoziția finaliștilor, va trebui sa furnizeze toate materialele necesare pentru amenajarea lucrării.
 • Artă fotografică  – fotografii pe suport analogic sau digital, fotografii sau prelucrări digitale. Lucrările, realizate în totalitate pe computer, pot fi prezentate în secţiunea Artă Digitală. Este posibilă înscrierea de serii de fotografii ca o singură lucrare cu condiţia să se încadreze în dimensiunea maximă de 175 cm; acestea vor fi înscrise ca lucrări separate dacă latura lor depăşeşte 175 cm.
 • Artă video  - video, film şi lucrări realizate cu toate tehnicile de animație pe orice suport digital şi analogic. Lucrările vor trebui sa dureze maxim 15 minute, inclusiv cele generice. Pentru expoziția finală sunt necesare lucrările originale inscripționate sau salvate pe DVD-HD şi format compatibil cu instrumentele normale de lectură.
 • Performance  – fiecare artist poate participa cu una sau mai multe performance-uri care vor putea fi realizate cu orice tip de tehnică şi forma de exprimare, şi cu ajutorul oricărui material de suport furnizat de artist. Fiecare performance va avea o durată maximă de 10 minute. Pentru lucrările care prevăd muzică sau imagini care nu sunt originale trebuie garantate drepturile de copyright şi drepturile SIAE, după necesităţi.
 • Artă Virtuală şi Digitală  - lucrări realizate în întregime pe computer sau utilizând aplicaţii şi dispozitive digitale: imagini, video, instalaţii, performance în care utilizarea instrumentelor digitale joacă un rol semnificativ în termeni de proces creativ şi conţinut; net art, software, aplicaţii pentru smartphone sau tablet, dispozitive interactive, videogame, proiecte de augmented reality, rapid prototyping, etc.

JURIU:

Selecţia lucrărilor candidate va fi făcută de un juriu internaţional compus din 10 membri pentru cele cinci secţiuni de concurs, sub direcţia artistică a curatorului Igor Zanti.

PREMII:

PREMII ISTITUŢIONALE:

 • Pictură: Euro 7.000,00*
 • Sculptură şi Instalaţie: Euro 7.000,00*
 • Artă Fotografică: Euro 7.000,00*
 • Artă video şi Performance: Euro 7.000,00*
 • Artă Virtuală şi Digitală: Euro 7.000,00*
 • * La toate premiile în bani va fi reţinut, conform legii, un procent de 25% din sumă cu titlu de impozit. Premiile în bani vor fi predate cu ocazia Ceremoniei de premiere.

PREMIU "BUSINESS FOR ART":

Rezervat artiştilor care candidează cu cel puţin 2 lucrări la aceeaşi secţiune, înscrieri până în 9 octombrie 2013.

Riva 1920: colaborare cu firma Prezentarea unui proiect artistic pentru crearea unui obiect sau o operă din lemn comprimat. Proiectul selectat va fi realizat la firma. Premiul include 10 zile de permanenţă cu cazare, bursă de lucru de 300 EUR şi crearea lucrării în două exemplare, din care una va rămâne firmei, iar cealaltă va fi prezentată în cadrul Salonului Mobilei din Milano în aprilie 2014.

PREMII "ARTIST IN RESIDENCE":

Rezervat artiştilor care candidează cu cel puţin două lucrări la aceeaşi secţiune, înscrişi până pe 9 octombrie 2013.

Loft Miramarmi: rezidenţă de artă la Vicenza, în cartierul marmurei, timp de o lună pentru 2 artişti + realizarea unui proiect + open day Rezidenţa include: cazare, atelier, workshop, realizarea unui proiect cu utilizare de marmură, bursă de lucru de 500 EUR, expoziţie finală.Fonderia Artistica Battaglia: rezidenţă de artă la Milano timp de o lună pentru un artist + realizarea unui proiect din bronz + open day Rezidenţa include: cazare, realizarea unui proiect în topitoria istorică cu asistenţă în toate fazele de execuţie, execuţie finală, bursă de lucru 300 EUR. La închirierea înscrierii va fi solicitată trimiterea unui proiect pe baza căruia va fi ales câştigătorul. Lucrarea creată va fi proprietatea artistului; o copie va rămâne topitoriei.India ARTresidency: rezidenţă de artă la Mumbai timp de o lună pentru un artist + expoziţie finală Rezidenţa include: transport, cazare, bursă de lucru de 500 EUR, expoziţie finală într-o galerie. O lucrare creată în cadrul rezidenţei va rămâne în proprietatea partenerului.Norimberga ARTresidency: rezidenţă de artă la Nuremberg pentru un artist, timp de o lună + expoziţie finală Rezidenţa include: transport, cazare şi atelier, bursă de lucru de 500 EUR, implicare în activităţile culturale ale oraşului şi contactul cu alţi artişti, asistenţă curatorială, expoziţie finală. Rezidenţa este rezervată artiştilor din Regiunea Veneto.Glass School Abate Zanetti: rezidenţă de artă la Veneţia timp de o lună pentru un artist + realizarea proiectului prezentat din sticlă + open day Rezidenţa include: cazare, workshop, realizarea proiectului cu meşterii sticlari. La închirierea înscrierii va fi solicitată trimiterea unui proiect pe baza căruia va fi ales câştigătorul. Lucrarea creată va fi semnată şi de meşterul sticlar şi va fi de proprietatea artistului; o copie va rămâne Şcolii.Art Stays: rezidenţă de artă în Slovenia timp de 7 zile pentru 2 artişti Fiecare rezidenţă include: masă, cazare, atelier, materiale de bază pentru realizarea lucrărilor (de concordat), asistenţă curatorială şi participare la festivalul ART STAYS, Festival Internaţional de Artă Contemporană şi principalul eveniment anual de arte vizuale din Slovenia. Una dintre lucrările realizate va rămâne proprietatea Art Stays.

PREMII SPECIALE:

Open: participare la expoziţia de la Veneţia timp de o lună pentru un artist Participarea include: asistenţă curatorială şi participare la „Open” – Expoziţia Internaţională de sculptură şi instalaţii de la Veneţia, care va avea loc în 2014 simultan cu Festivalul de Film de la Veneţia. Rezervat artiştilor care candidează la secţiunea sculptură şi instalaţii.

Cotă de înscriere:

Cota de participare, cu acoperirea parţială a cheltuielilor de organizare este de 50 euro pentru fiecare lucrare şi de 90 euro pentru două lucrări candidate la aceeaşi secţiune. Pentru fiecare lucrare in plus, (care participa la aceeași secțiune) costul este de 45 €/fiecare. Expedierea se va face conform art. 6. Pentru artiștii „Under 25 cota de înscriere este de 45 euro pentru fiecare lucrare şi de 80 euro pentru două lucrări candidate la aceeaşi secţiune, iar pentru fiecare lucrare în plus (care participa la aceeași secțiune) costul este de 40 €/ fiecare. Artiştii Under25 au obligaţia de a trimite o copie a cărţii de identitate prin e-mail la   info@artelagunaprize.com sau prin fax la +39 041 8627948; în caz contrar, înregistrarea nu va fi considerată valabilă. Artiștii care participa cu doua lucrari la aceeași secțiune pot concura, fără nici un cost suplimentar, la câştigarea Premiilor Speciale „Artist in Residence” şi “Business for Art” după cum este indicat la art. 4. Artiştii vor trebui să păstreze o copie a documentului de plată. Cota de înscriere nu este rambursabilă.

Modalităţi de participare:

Artiştii se pot înscrie până la data de: 9 octombrie 2013

 • pentru a participa şi la permiile speciale „Artist in Residence” şi Busioness for Art”: 30 octombrie 2013
[like_to_read]

PARTICIPA LA CONCURS!

Regulamentul concursului il gasiti AICI.

[/like_to_read]