Sursă foto: -
Acest concurs a expirat în data de 2013-10-30. Vezi concursurile active aici.
Concurs: Castiga 7.000 EUR cash, 3 x grant-uri de implementare pentru cele mai bune 3 Idei de proiecte in valoare totala de 14.000 EUR sau un premiu special in

Concurs: Castiga 7.000 EUR cash, 3 x grant-uri de implementare pentru cele mai bune 3 Idei de proiecte in valoare totala de 14.000 EUR sau un premiu special in valoare de 4.000 EUR!

Daca visezi sa creezi aplicatiile care vor revolutiona Internetul in era 3.0, daca in imaginatia ta desenezi scheme ale robotilor care vor construi orasele viitorului sau daca privesti cerul cautand cu ochii mintii poarta spre nivelul urmator de joc, atunci Tech School este locul unde poti sa intelegi stiinta din spatele tehnologiilor care vor face toate acestea posibile.

Accepta provocarea tutorialelor interactive din cele mai interesante domenii ale viitorului – aplicatii, gaming, digital media, robotica si astronomie, lasa-te inspirat de inventii si descoperiri extraordinare si beneficiaza de indrumarea celor mai importanti oameni de stiinta si vizionari romani in tehnologie pentru a-ti inscrie ideea in competitia Tech School.

Creeaza-ti un cont pe SmartNation.ro si da click pe sectiunea si inscrie-ti ideea revolutionara! Descrie-o in moduri cat mai creative, povesteste-ne in ce fel crezi ca va schimba viitorul si arata-ne – incarcand un desen si un clip video – cum visezi ca va arata proiectul tau!

NOI DAM FORMA VISELOR Vei intra astfel in concursul celor mai indraznete vise care pot revolutiona tehnologia si, daca ideea ta va impresiona juriul Tech School, ai sansa sa vezi ce forma va prinde visul tau pentru ca vom premia cele mai inovatoare 5 idei. Pentru asta, punem la bataie 25.000 de euro!

Mai mult decat atat, acordam si un premiu special ceea ce inseamna ca la anul vei avea sansa sa participi la celebra conferinta TED YOUTH 2014 pentru a te putea intalni cu mai importanti oameni de stiinta, antreprenori sau creatori de tehnologie din lume!

ARIA GEOGRAFICA DE DESFASURARE A COMPETITIEI:

Competitia este organizata si desfasurata pe teritoriul Romaniei, prin intermediul Website-ului.

DURATA COMPETITIEI:

Competitia va fi lansata incepand cu data de 11 iulie 2013 – ora 12:00 si, sub rezerva neintervenirii unei decizii de modificare a duratei ori de suspendare sau incetare a Competitiei, se va incheia la data de 16 februarie 2014 – ora 24:00, cu anuntarea castigatorilor pe Website, la data de 17 februarie 2014.

INSCRIEREA IDEILOR DE PROIECT. REGULI DE INSCRIERE:

Fiecare membru care se inscrie cu o idee de proiect pe Website trebuie:

 • 1. Sa completeze formularul de participare:
  • (*) nume, prenume
  • (*) data nasterii
  • (*) judet/ sector
  • (*) telefon mobil valid (care ii apartine sau la care are acces)
  • (*) e-mail
  • (*) bifarea campului: Am citit si sunt de acord cu prevederile prezentului Regulament precum si cu termenii si conditiile de la jos referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.
  • (*) bifarea si completarea campului: Acceptati ca in viitor sa primiti comunicari comerciale despre produsele, serviciile si promotiile UPC Romania? [] Da [] Nu
  • Campurile marcate cu (*) sunt obligatoriu de completat.
 • 2. Sa descrie o idee de proiect conform campurilor din formularul de inscriere;
 • 3. Sa incarce o imagine/ fotografie prin care sa fie prezentata ideea de proiect;
 • 4. (Optional): Sa incarce un material video prin care sa fie prezentata ideea de proiect.

Pe parcursul perioadei de inscriere, participantii isi vor putea inregistra Ideile de proiecte pe Website.

Pentru a inscrie o Idee de proiect, fiecare potential participant va trebui sa viziteze Website-ul si sa urmeze instructiunile:

 • a) sa isi creeze un cont;
 • b) sa completeze formularul de inscriere;
 • c) sa incarce o imagine/ fotografie prin care sa fie prezentata ideea de proiect;
 • d) optional, sa incarce un material video prin care sa fie prezentata ideea de proiect.

Participantii cu varsta mai mica de 18 ani trebuie sa obtina acordul scris parintilor sau al tutorelui legal pentru a putea intra in competitie. Toate Ideile de proiecte vor fi verificate de reprezentantii competitiei pentru a determina daca au respectat Regulamentul. Ideile de proiecte respinse nu pot fi reinregistrate. Dupa 72 de ore de la inregistrarea pe Website, daca Ideea de proiect a fost aprobata, va fi facuta public. Odata ce Ideile de proiecte au fost aprobate, participantii si le pot face cunoscute prin intermediul retelelor de socializare, e-mail sau prin alte metode. Pentru a fi eligibile, toate Ideile de proiecte trebuie sa fie inregistrate pana pe data de 15 decembrie 2013, ora 24:00.

METODOLOGIA DE ACORDARE A PREMIILOR:

Criterii de jurizare pentru acordarea punctajelor.

In perioada 16 decembrie 2013 – 16 februarie 2014 va avea loc evaluarea finala a Ideilor de proiecte. La finalul acestei perioade, in urma centralizarii evaluarilor membrilor Juriului si a numararii voturilor pentru fiecare Idee de proiect inscrisa, se vor alege 10 Idei de proiecte finaliste. Fiecare Idee de proiect inscrisa in program va fi evaluata in felul urmator:

 • punctajul acordat de Juriu – 80%;
 • voturile utilizatorilor Website-ului – 20%;

Punctajul juriului poate intruni un maxim de 100 de puncte, nivelul de punctare fiind proportional cu gradul de indeplinire a criteriilor, evaluarea juriului facandu-se in felul urmator:

 • Titlul adecvat al Ideii de proiect: 5 puncte;
 • Creativitatea titlului: 5 puncte;
 • Creativitatea Ideii de proiect: 15 puncte;
 • Fezabilitatea Ideii de proiect: 15 puncte;
 • Utilitatea Ideii de proiect: 15 puncte;
 • Prezentarea explicita a Ideii de proiect: 10 puncte;
 • Prezentarea creativa a Ideii de proiect: 10 puncte;
 • Prezentarea concisa: 5 puncte;
 • Elementele vizuale / foto: 10 puncte;
 • Elementele vizuale / video: 10 puncte;

Juriul va actiona sub supervizarea Organizatorului a carui decizie este finala si in conformitate cu toate punctele de vedere referitoare la selectia finalistilor. In cazul unui punctaj egal, participantii aflati in cauza respectiva vor fi reevaluati de reprezentantii UPC care vor folosi aceleasi criterii de evaluare pentru a departaja Ideile de proiect inscrise in program. Organizatorul isi rezerva dreptul de a alege mai putin de 10 Idei de proiecte finaliste in cazul in care nu va primi suficiente idei de proiecte eligibile si calificabile.

Din cele 10 Idei de proiecte finaliste, primele 4 Idei de proiecte (aferente locurilor 1 si 2 din categoria de varsta 11 – 14 ani si locurilor din categoriile de varsta 15 – 19 ani si 20 – 24 ani) vor obtine premii in valoare totala de 21.000 EUR (cu posibilitatea consultarii mentorilor in privinta implementarii Ideilor de proiecte), a 5-a Idee de proiect clasata dupa cele 4 ca si punctaj, fiind recompensata cu premiul special al Juriului.

Urmatoarele 6 Idei de proiecte ce fac parte din lista de 10 Idei de proiecte finaliste vor putea functiona ca si rezerve in cazul in care una dintre cele 5 Idei de proiecte selectate ca si castigatoare va fi descalificata sau participantul care a inscris ideea va refuza premiul.

PREMIILE COMPETITIEI:

Potrivit deciziei Organizatorului, vor fi acordate urmatoarele premii:

Vor fi desemnate 5 Idei de proiecte castigatoare.

Premiul categoriei de varsta 20 – 24 ani este in valoare de 7000 EUR si va consta in contravaloarea in lei la cursul BNR din data acordarii premiului, premiul categoriei de varsta 15 – 19 ani este in valoare de 7000 EUR si va consta intr-un grant de implementare pentru ideea de proiect castigatoare iar pentru categoria de varsta 11 – 14 ani se vor acorda 2 grant-uri de implementare pentru cele mai bune 2 Idei de proiecte in valoare totala de 7000 EUR.

Ideile de proiecte premiate pot beneficia de consultarea mentorilor in privinta implementarii doar in functie de gradul de fezabilitate al acestor Idei de proiecte.

Premiul special este valoare de 4000 EUR si consta in participarea castigatorului la conferinta globala TED Youth 2014. UPC Romania va asigura plata integrala a taxei de participare, cheltuielile de cazare, acomodare, masa si transport pentru castigator. Daca acesta are sub 18 ani, el va fi insotit de un tutore legal, caruia ii vor fi asigurate cheltuielile de cazare, masa si transport.

PARTICIPA LA CONCURS!