Acest concurs a expirat în data de 2015-12-03. Vezi concursurile active aici.
Gatesc pentru o carte!

Bucătăraș si Transavia vă invită să faceți un gest frumos pentru copiii din satul Ponorel, printr-un mijloc la îndemână. O să vă spun îndată ce puteți face pentru cei mici, mai întâi iată povestea lor:

Doamna Georgeta Pogan este o bibliotecară din comuna Vidra, Munții Apuseni. De ani buni parcurge peste 7 kilometri pe jos, dus-întors, până într-un sat unde elevii nu au nici bibliotecă și nici cărți, dar care își doresc să învețe și să citească. O dată pe săptămână își umple geanta cu cărți și pornește spre satul Ponorel unde locuiesc peste 50 de elevi. Petrece cu copiii câteva ore, iar la plecare stabilesc împreună ce cărţi le va aduce săptămâna următoare.

Din nefericire, în România există multe zone defavorizate, unde accesul la educație este dificil. Cazul copiilor din satul Ponorel este un astfel de exemplu.

Pentru a veni în spirijinul lor și pentru a le aduce o bucurie în prag de sărbătoare, Transavia, împreună cu Bucătăraș, și-au propus să demareze o campanie prin intermediul căreia copiii din satul Ponorel vor beneficia de propria lor bibliotecă și cărțile necesare. Ce spuneți? Contribuim cu niște cărticele? :)
Iată cum poți face acest lucru:

  • În perioada 23 noiembrie - 2 decembrie 2015, înscrie în site-ul Bucataras.ro orice rețetă cu pui. Fiecare rețetă gătită va fi echivalentul unei cărți donate copiilor din satul Ponorel, Munții Apuseni.
  • Scrie în introducerea rețetei: #gatescpentruocarte.
  • Copiază link-ul rețetei tale și scrie-l într-un comentariu la postarea din pagina de facebook dedicată concursului.

Premii:

În plus față de bucuria de oferi o carte copiilor din Ponorel, poți câștiga prin tragere la sorți una dintre cele 5 cărți de bucate semnate de Radu Anton Roman.

Tregerea la sorți și anunțarea câștigătorilor vor avea loc pe 4 decembrie 2015.