Acest concurs a expirat în data de 2015-05-15. Vezi concursurile active aici.
HBO Episodul 1

HBO Romania lanseaza un nou concurs de scenarii al carui beneficiar direct este, de aceasta data, compania insasi, in calitate de Producator Fictiune. Concursul vizeaza o singura sectiune: Serial Original, in vederea dezvoltarii si productiei unei/unor serii TV destinate si adecvate brandului HBO. Participantii intra in competitie incarcand pe Pagina de Concurs versiunea integrala a scenariului primului episod al unei posibile serii TV originale care respecta cadrele unui proiect HBO. Lungimea primului episod este de minim 30 de pagini-maxim 60 de pagini. Un serial HBO poate avea intre 4 si 10 episoade per sezon.

Obiectivul concursului: Organizatorul isi propune sa dezvolte propriile seriale TV originale. In acest scop si prin intermediul acestui concurs intentioneaza identificarea unor scenarii adecvate.

Conditii privind scenariile inscrise: Materialul care trebuie incarcat pe Pagina de Concurs va reprezenta intregul scenariu al primului episod dintr-un serial TV original. Scenariul primului episod va avea minim 30 de pagini si maxim 60 de pagini. Un serial HBO poate avea intre 4 si 10 episoade per sezon.

Materialele trimise pot avea doar forma de scenariu; sinopsisurile, bibliile de serial, descrierile de personaje sau orice alte material scris/vizual nu pot fi acceptate ca Inscrieri. Doar scenariul episodului pilot poate fi inscris in concurs. Dincolo de aceste conditii, nu exista restrictii legate de genul scenariilor inscrise.

Conditii privind formatul: Inscrierile trebuie pregatite in forma de scenariu, utilizand formatul specific si agreat de industrie (redactate in final draft sau word) si exportate in formatul PDF.

Participantii: Concursul este deschis tuturor celor care pregatesc o Inscriere respectand conditiile prevazute in acest regulament si isi incarca scenariul pe Pagina de Concurs.

Termenul limita pentru Inscrieri: Termenul limita pentru incarcarea scenariilor pe pagina de concurs este: 15.05.2015 ora 13:00.

Metoda si conditiile de inscriere: Scenariile in forma finalizata trebuie incarcate pe Pagina de Concurs in format ".PDF". Anterior incarcarii scenariilor, Inregistrarea pe Pagina de Concurs este obligatorie. Cand se inregistreaza, Participantii sunt obligati sa isi scrie numele complet, adresa de email si numarul de telefon. Scenariile pot fi incarcate numai daca Participantii accepta in momentul inregistrarii conditiile de participare stipulate aici si Politica de Confidentialitate descrisa mai jos. Scenariile nu mai pot fi modificate dupa ce au fost incarcate pe Pagina de Concurs.

Informatiile Personale sunt oferite doar in momentul inregistrarii si nu se vor trece pe scenariile incarcate. Scenariile care contin Informatii Personale vor fi automat eliminate din concurs.

Numarul Inscrierilor: Fiecare participant poate incarca o singura data, un singur scenariu, pe Pagina de Concurs.

Evaluarea Inscrierilor: Departamentul de productie originala al Organizatorului va selecta un juriu in vederea evaluarii scenariilor. Autorul/autorii Scenariului/Scenariilor apreciat/e de catre juriu ca fiind cel mai bun/bune (Scenarii finaliste) va/vor primi o notificare pe email in care vor fi detaliate informatiile privind o colaborare viitoare.

Scenarii finaliste: Dintre scenariile inscrise, in urma evaluarii vor fi alese 3 finaliste. Dintre acestea va fi desemnat un singur castigator.

Premii: Castigatorul concursului de scenarii HBO va fi recompensat cu un premiu in valoare de 2.500 USD.
De asemenea, Scenariile Finaliste vor fi evaluate ca potentiale surse care sa stea la baza unor productii HBO, iar Organizatorul va putea, fara insa a fi obligat la aceasta, sa faca autorului/autorilor acestora o propunere contractuala de intrare in dezvoltare, in situatia in care se va aprecia ca scenariile se incadreaza in stilul caracteristic brandului HBO.

Termenul limita pentru evaluarea scenariilor inscrise: Organizatorul va evalua toate inscrierile si va trimite notificarile prin email autorilor Scenariilor Finaliste pana la data de 01.07.2015.