Sursă foto: -
Acest concurs a expirat în data de 2015-12-19. Vezi concursurile active aici.
Incepe scoala cu ECDL!

Elevii pot să facă un pas înainte şi să îşi obţină Permisul ECDL (European Computer Driving Licence). Astfel, competenţele lor digitale sunt recunoscute la nivel internaţional şi certificate pe termen nelimitat, elevii având oportunitatea de a echivala proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL PROFIL BAC. 

Mai mult, dacă se înscriu şi susţin cel puţin un examen ECDL în perioada 14 septembrie - 18 decembrie 2015, pot câştiga unul dintre premiile IT oferite de Fundaţia ECDL Romania.

Fundaţia ECDL Romania încurajează tinerii să opteze pentru instruire şi certificare IT la standard internaţional şi în anul şcolar 2015 - 2016, în situaţia în care astăzi, dobândirea aptitudinilor IT este o condiţie obligatorie pentru a face faţă cerinţelor tot mai ridicate în competiţia de pe piaţa muncii. Dovedirea competenţelor digitale şi încrederea în propriile abilităţi pot fi asigurate doar prin obţinerea unei certificări la standarde internaţionale.

În perioada 14 septembrie – 18 decembrie 2015, toţi elevii înscrişi în învăţământul preuniversitar din România, care intenţionează să îşi certifice competenţele de utilizare a computerului prin Permisul ECDL, se înscriu automat în cursa pentru câştigarea unuia dintre cele cinci premii oferite de Fundaţia ECDL Romania: un laptop şi patru tablete. Oferta este valabilă doar pentru elevi, în perioada respectivă.

ECDL Profil permite candidaţilor să îşi construiască un profil de module ECDL în funcţie de propriile nevoi. În acest fel, este posibilă certificarea exact pe competenţele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.

P rofilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care doresc şi să echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Au fost create două Profiluri ECDL destinate elevilor - Permisul ECDL PROFIL START BAC şi Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent.

Programa pentru evaluarea competenţelor digitale şi obţinerea Permisului ECDL adresat elevilor corespunde materiei pe care liceenii o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa şcolară pentru clasele a IX-a şi a X-a. Astfel, ei se pot pregăti chiar în cadrul orelor de la şcoală pentru obţinerea unei certificări cu recunoaştere internaţională. Având deja Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL), elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competenţe digitale.

Pentru a participa la concurs, candidaţii trebuie:

  • să fie elevi înscrişi în unităţile şcolare din învăţământul preuniversitar din România;
  • să se înscrie în programul de certificare ECDL – European Computer Driving Licence prin achiziţionarea unei serii de înscriere generală unică la unul dintre Centrele de Testare Acreditate ECDL din România în perioada 14 septembrie – 18 decembrie 2015 şi să li se aloce în Baza de Date ECDL seria de înscriere respectivă;
  • să susţină cel puţin unul dintre examenele aferente modulelor ECDL în perioada 14 septembrie – 18 decembrie 2015.

Respectarea tuturor condiţiilor mai sus menţionate duc la înscrierea automată a candidaţilor în concurs.