Acest concurs a expirat în data de 2015-08-01. Vezi concursurile active aici.
"Nascut de Ziua lui" iti aduce in Desteptarea cartea "National Geographic: 500 de locuri sacre de vizitat intr-o viata".

"Născut de Ziua lui' îți aduce în Deșteptarea cartea "National Geographic: 500 de locuri sacre de vizitat într-o viață".

Vlad Petreanu și George Zafiu îți prezintă în fiecare dimineață, de luni până vineri, persoane și evenimente care au marcat istoria. Încearcă să identifici corect despre cine sau ce vorbesc matinalii Europa FM și poți câștiga, în direct în Deșteptarea, volumul „500 de locuri sacre de vizitat într-o viață” de la Editura Litera.

La semnalul de concurs fii primul care sună la 0372.069.599, număr cu tarif normal, răspunde corect despre cine sau ce eveniment au vorbit Vlad și George la ”Născut de ziua lui” și premiul este al tău!

„500 de locuri sacre de vizitat într-o viață”, din colecţia National Geographic, prezintă în peste 200 de pagini cele mai sacre locuri pe care le vei vizita vreodată, grupate în capitole intitulate sugestiv:

  • Peisaje sacre: Urcă pe pantele vulcanului Popocatépetl – muntele care fumegă –, sacru pentru azteci, sau aventurează-te pe Giant’s Causeway, din Irlanda de Nord.
  • Megaliți și mistere: Caută înţelesul Liniilor Nazca din Peru, vizitează Partenonul din Atena sau plimbă-te printre vechile cercuri din piatră la Calanais, în Scoţia.
  • Leagăne de credință: Vizitează locul de naştere al lui Buddha, vezi ţara în care s-a născut Iisus sau urcă la peştera din vârf de munte unde lui Mahomed i s-a revelat Coranul.
  • Ruine măreţe: Lasă pietrele milenare să îţi vorbească la Angkor Wat, în Cambodgia, la abaţia Cluny, din Franţa, sau în bisericile săpate în stâncă ale Anatoliei, în Turcia.
  • Devoțiune cotidiană: Vizitează sinagoga din Praga, unde evreii se roagă de 800 de ani, vezi o biserică din lemn în Norvegia sau explorează temple, pagode şi mănăstiri în Asia.
  • Altare: Vizitează cea mai mare biserică catolică din SUA, explorează un altar sikh din India sau învârte roţile de rugăciune cu călugării budişti din Himalaya.