Acest concurs a expirat în data de 2014-10-26. Vezi concursurile active aici.
Competitia de filme de scurt metraj Illy Issimo Intense Shorts 2014

Competitia “Illy Issimo Intense Shorts” isi doreste a creste vizibilitatea scurt metrajelor si, pe termen lung, valoarea acestora. Filme care sa reflecte originalitatea cat si libertatea de exprimare, cat si forme mai putin obisnuite de limbaj cinematografic sau noile curente ale culturii tinere. Astfel, provocam tinerii creativi din Romania si a celor care isi doresc a se afirma in industria cinematografica sa realizeze un film de scurt metraj de maxim 3 minute si sa ne arate ce inseamna pentru fiecare un moment intens. 

Aceasta se desfasoara in perioada 30 august 2014 – 25 Octombrie 2014, in cadrul a 2 evenimente ShortsUP, “ShortsUP in Parc” ce vor avea loc in data de 30 august 2014, respectiv “Inapoi acasa” din data de 25 Octombrie si online pe pagina de facebook IllyIssimo.

Filmele de scurt metraj pot fi inscrise in concurs prin aplicatia IllyIssimo in perioada 7 Septembrie 2014 – 12 Octombrie 2014, iar juriul va decide castigatorul in perioada de 13 – 21 Octombrie 2014. 

Juriul este format din: Tudor Jurgiu (Cainele Japonez, Nunta lui Oli, In acvariu), Alexandra Safriuc (Selector film ShortsUP si Festivalul de Piatra) si un reprezentant al Illy Issimo Romania. Juriul selecteaza filmele participante. Toti participantii vor fi informati prin email daca filmul a fost sau nu selectat in cel mult 24h de la inscrierea acestuia in concurs.

Se va acorda un singur premiu, Premiul “Illy Issimo Intense Shorts” in valoare de 1000 EUR + TVA. Acesta va fi oferit Regizorului/Producatorului/Echipei in cadrul evenimentului ShortsUP “Inapoi acasa” din 25 Octombrie 2014.

Castigatorul va fi desemnat luand in considerare si votul publicului. Astfel, in perioada 7 Septembrie – 12 Octombrie, publicul va putea vota filmul preferat pe facebook. Acesta va fi luat in considerare intr-un procent de 10% din decizia finala, astfel ca decizia finala va fi luata de Juriu. Juriul va selecta cele mai bune 3 filme de scurt metraj (inclusiv Marele Castigator) realizate in cadrul acestei competitii, urmand ca acestea sa fie proiectate in cadrul evenimentului ShortsUP “Inapoi acasa” din 25 Octombrie 2014. Regizorii/Producatorii/Echipa celor 3 filme selectate sa fie invitati la eveniment.