Acest concurs a expirat în data de 2018-08-23. Vezi concursurile active aici.
Concurs: Luna Fotografiei!

F64 a lansat campania „Sărbătorește Ziua Fotografiei la lumina reducerilor” pe pagina de Facebook F64, în perioada 1-21 august 2018, având în vedere că în fiecare an, pe 19 august este aniversată Ziua Mondială a Fotografiei. 

Ziua marchează inventarea de către Louis Jacques Mande Daguerre (1787—1851) și Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833) a unui procedeu de realizare a fotografiei, denumit „daghereotipie”.

Cea mai veche fotografie care a supraviețuit zilelor noastre datează din 1826: „View from the window at Le Gras”, realizată de către francezul Joseph Nicéphore Niépce. Povestea acesteia o poți citi mai pe larg aici. 

Așadar, anul acesta vom sărbătorii Ziua Mondială a Fotografiei, alături de pasionații foto prin acest concurs. 

Mecanismul concursului Luna Fotografiei

  • Concursul va aborda 3 teme (Astrofotografie, City Lights și Expunere Lungă),
  • Participanții pot înscrie câte o singură imagine în comentarii la postarea aferentă fiecărui gen de fotografie din concurs și va intra în concurs pentru următorul premiu de categorie, oferit de F64 în urma jurizării fotografiei înscrise.
  • Se poate înscrie orice persoană fizică sau juridică care a împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii campaniei.
  • Fiecare Participant va putea participa la fiecare din cele 3 teme cu câte o fotografie.

Alegerea câștigătorului va avea loc în urma jurizării realizate de echipa F64. Jurizarea va avea loc pe data de 22 august. Juriul va desemna 3 câștigători conform criteriilor fotografice (compoziție, cromatică, încadrare, emoție, poveste etc.) și un număr de 3 rezerve pentru fiecare premiu. Rezultatele vor fi făcute publice prin intermediul unei postări publice pe pagina de Facebook F64 în data de 31 august 2018.

Premii

  • Tema 1: Astrofotografie – Canon SX720,
  • Tema 2: City Lights – Sony HX400,
  • Tema 3: Expunere lungă – Panasonic FZ300

Premiul va fi trimis catre castigator în urma jurizării. Premiul nu poate fi preschimbat in bani, total sau partial.

Pentru ca un Participant să fie considerat valid, trebuie să indeplinească cumulativ următoarele:

  • Să posteze o fotografie în comentariile postării aferente temei alese (Expunere lungă, Astrofotografie, City lights), pe pagina de Facebook F64

Astrofotografia este un tip specializat de fotografie ce constă în fotografierea imaginilor obiectelor astronomice și a altor porțiuni din cerul nopții.

City Lights reprezintă fotografierea luminilor orașului pe timp de noapte.

Fotografiile cu timpi lungi de expunere pot crea imagini dinamice suprarealiste. Printre fotografii de peisaje sau alb-negru, această tehnică are un tipar caracterizat prin compozițiile simple și expunere până la câteva minute ce blurează elementele în mișcare precum apa sau cerul. Dar nu excludem nici efectele fantomatice bine cunoscute, plus contribuția acestei tehnici în fotografia fine-art.