Acest concurs a expirat în data de 2017-02-16. Vezi concursurile active aici.
Inteligenta emotionala la copii.

Inteligenta emotionala este una dintre cele mai importante arme pentru educatia unui copil, fiind reprezentata de stapanirea si intelegerea emotiilor.

In multe situatii inteligenta emotionala este la fel de importanta ca inteligenta academica, deoarece aptitudinile emotionale bine dezvoltate ii ajuta pe copii in viata de zi cu zi.

Perioadele copilariei si adolescentei sunt ferestre pline de oportunitati in formarea obiceiurilor emotionale esentiale care vor conta pentru intreaga viata.

Parintii trebuie sa fie constienti ca pot avea un impact mare in privinta modelarii comportamentului celui mic prin intelegerea emotiilor lui, astfel incat sa aiba parte de o relatie cat mai frumoasa si reusita cu acesta.

Inteligenta emotionala trebuie hranita inca din primii ani de viata, pentru a-l ajuta pe cel mic sa-si cunoasca si sa-si inteleagă emotiile, folosindu-le astfel intr-un mod pozitiv. Este foarte important de stiut ca in aceasta etapa copilul are tendinta sa preia modelul parintelui.

Cum dezvolti inteligenta emotionala a unui copil?

  • Prin crearea unei atmosfere pozitive in casa;
  • Prin incurajarea celui mic sa isi rezolve singur cat mai multe probleme;
  • Prin impartasirea punctelor de vedere;
  • Prin discutii si conversatii;
  • Prin lectura;
  • Prin jocuri de tip puzzle;
  • Prin indicatii clare si concise;

Cultivarea inteligentei emotionale si folosirea acesteia in educatia copilului depind foarte mult si de cuvintele pe care parintii le aleg in limbajul cu cei mici.

Super concurs, mamico!

Spune-ne intr-un comentariu la articolul de concurs prin ce activitati dezvolti inteligenta emotionala a celui mic si poti castiga unul dintre cele doua pachete cadou oferite de Playmobil.

Primul pachet contine o jucarie Playmobil City Life si o carte de colorat Adventures, iar al doilea pachet contine o jucarie Playmobil Piata Fermierilor si un mini puzzle Ferma.

Jucariile Playmobil sunt produse in Germania si in 40 de ani au cucerit milioane de copii din intreaga lume cu zambetul lor! Sutele de personaje inspira copiii sa creeze numeroase povesti si aventuri sau scenarii din viata lor reala. Playmobil ofera un joc de rol unic cu ajutorul unor figurine de 7,5 cm si sute de accesorii cu aspect realist.

Joaca cu seturile Playmobil favorizeaza abilitatile sociale, motorii, cognitive si emotionale si incurajeaza copilul sa-si foloseasca imaginatia, imbogatind stilul lor de viata. Prin interpretarea rolului, copilul isi dezvolta vocabularul si abilitatile de relationare cu cei din jur.

Desemnam castigatoarele in data de 15 februarie 2017.