Acest concurs a expirat în data de 2017-09-16. Vezi concursurile active aici.
Cea mai importanta competitie auto din Europa, revine! Voteaza masina preferata si poti castiga unul dintre premiile puse in joc!

Anul acesta, competiția Volanul de Aur a ajuns la a 41-a ediție. Cu peste 40 milioane de cititori, revistele grupului Auto Bild formează cel mai mare juriu din lume. La ediția din acest an participă 42 de mașini.

La Volanul de Aur participă numai noutățile din anul respectiv pe plan european. Dacă o mașină nu se vinde în România, nu înseamnă că ea nu poate participa, atât timp cât se vinde în alte țări din Europa. Nu sunt acceptate facelifturi și motorizări noi, ci doar modelele absolut noi.

Mașinile sunt împărțite în șase categorii. Dacă într-un an nu apar noutăți suficiente, se contopesc mai multe clase într-una. Astfel, în acest an, modelele participante sunt împărțite în clasa mică/compactă, clasa SUV-uri mici/compacte, SUV-uri medii/mari, clasa medie/mare și clasa sport.

Cititorii din fiecare țară acordă votul lor pe baza preferințelor. Fiecare cititor alege o mașină preferată la fiecare clasă. Pe baza votului cititorilor români se aleg mașinile câștigătoare pe plan național.

Voturile cititorilor din toate țările europene se cumulează și rezultă un clasament pe Europa. Primele 5 mașini la fiecare clasă se califică în finala mare. Nu este obligatoriu ca o mașină învingătoare într-o țară să intre automat în finală. În finală intră mașinile care au adunat cele mai multe voturi în Europa.

Finala va avea loc la începutul lunii octombrie, pe poligonul de teste de la Balocco, Italia. Aici mașinile vor fi evaluate de un juriu larg, care cuprinde: ingineri, designeri, piloți de curse, specialiști în conectivitate, celebrități și redactorii-șefi de la edițiile europene ale Auto Bild. Acest juriu desemnează învingătorii la SUV-uri mici/compacte, SUV-uri medii/mari, clasa medie/mare, clasa sport, clasa hibride și electrice. Singura excepție o reprezintă clasa mică/compactă, unde câștigătorul este ales doar în baza voturilor cititorilor. Tehnicienii evaluează calitatea de fabricație, protecția față de mediu, siguranța, raportul preț/putere și ușurința reparațiilor. Piloții de curse evaluează motorul, trenul de rulare, manevrabilitatea și plăcerea în conducere. Starurile se pronunță asupra designului, spațiului interior, confortului scaunelor, modularității, vizibilității și ergonomiei. Iar redactorii-șefi evaluează confortul la drum, ergonomia, nivelul de zgomot, performanțele dinamice, ținuta de drum și sistemele de asistență.

Concursul se desfășoară pe site-ul www.auto-bild.ro/volanuldeaur, începând din 3 august. Pentru a te înscrie corect trebuie să votezi câte o mașină în fiecare clasă, în funcție de preferința ta. La nivel european, ponderea votului cititorilor este de 40% în alegerea câștigătorilor.

Campania “VOLANUL DE AUR 2015” se desfășoară în perioada 3 august – 15 septembrie 2017. Intră pe www.auto-bild.ro/volanuldeaur în perioada campaniei, votează mașina preferată din cadrul fiecărei categorii, completează formularul de înscriere și poți câștiga unul dintre premiile puse în joc. Câștigătorii vor fi desemnați la sfârșitul campaniei, pe baza unei extrageri prin tragere la sorți. Câștigătorii vor fi anunțați ​în data de 22 septembrie pe site-ul auto-bild.ro, precum și pe pagina de Facebook Auto Bild România.

Campania promoţională “Auto Bild - Volanul de Aur 2017” se desfăşoară în perioada 03 august 2017 – 15 septembrie 2017.

Utilizatorii vor trebui să voteze la toate cele sase categorii de maşini din aplicaţia ”Auto Bild - Volanul de Aur 2017” şi să valideze votul completând formularul de concurs cu datele personale.

Premiile acordate în cadrul prezentei campanii promotionale sunt:

  • 1 X Televizor LED Samsung 80 cm
  • 5 X seturi Antonio Banderas EDT 100 ML + ASB 75ML
  • 20 X seturi STR8 DEO+SHG

Câştigătorii vor fi desemnati la sfarsitul campaniei, pe baza unei extrageri prin tragere la sorti şi vor fi publicati pe data de 21 septembrie 2017, pe site-ul autobild.ro si pe pagina de Facebook Auto Bild Romania.