Acest concurs a expirat în data de 2016-11-19. Vezi concursurile active aici.
Legumele in alimentatia copilului.

Legumele in alimentatia copilului trebuie introduse dupa implinirea a 6 luni de viata, sistemul lui metabolic nefiind dezvoltat mai devreme. Pana la introducerea alimentelor solide, copilul trebuie hranit numai cu lapte de mama sau formule adaptate.Diversificarea alimentatiei incepe treptat prin introducerea unor alimente recomandate si de medicul pediatru, care in functie de greutatea copilului va spune ce trebuie evitat si ce nu. De exemplu, un copil supraponderal nu va primi niciodata in prima faza a diversificarii alimente fainoase sau cereale deoarece acestea ii vor creste greutatea si mai mult.

Fructele si legumene din alimentatia bebelusului ii vor asigura acestuia necesarul de vitamina C, E, A si betacaroten. Diversificarea alimentatiei se recomanda sa fie inceputa cu legume trecute prin blender, alaturi de biberon si treptat crescuta cantitatea. Cel mai bine ar fi ca aceasta sa fie masa de pranz deoarece legumele constituie unul din felurile principale. Legumele vor fi introduse treptat incepand cu cele usor de digerat: morcovi, fasole verde, spanac, dovlecel, cartof, astfel se va putea observa si cum le tolereaza bebelusul.

Dupa ce copilul se va obisnui cu legumele, este momentul sa introduceti si fructele dar si carnea de pui, vita si curcan. Aceasta se fierbe in doua ape si se amesteca cu legume pasate, fierte in prealabil al dente.

Gramajul legumelor difera si el, daca la 6-7 luni copilul va manca doar la pranz legume in jur de 130g, la 7-8 luni acesta poate consuma legume la fiecare masa principala aproximativ 130-150g iar dupa 9 luni cantitatea poate creste pana la 200g.

Un bun aliment de care trebuie sa profiti la maxim este dovlecelul, acesta contine fibre perfecte necesare digestiei. Alt aliment benefic este galbenusul de ou, care ii asigura fierul atat de necesar mai ales dupa luna a patra, cand rezervele cu care s-a nascut scad dramatic. In schimb albusul de ou poate fi introdus doar dupa implinirea varstei de un an.

Si pentru ca etapa diversificarii sa fie cat mai usoara, te invitam la concurs, mamico!

Spune-ne intr-un comentariu la articolul de concurs care este felul de mancare preferat al puiului tau, da share si like paginii de Facebook Smartparent si poti castiga un storcator prin presare la rece oferit de Kuvings.

Din 1978, Kuvings este unul dintre cele mai apreciate branduri la nivel mondial in domeniul storcatoarelor de fructe si legume, cu numeroase brevete de produs pentru calitatea excelenta, tehnologia unica si design-ul inovator.

Desemnam castigatoarea prin tragere la sorti in data de 18 noiembrie 2016.